Επιτόπιο έλεγχο στα γραφεία Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης στην Αττική και στις εγκαταστάσεις δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στη Λάρισα πραγματοποίησε κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) και της Αστυνομίας.

Η δομή της Λάρισας φιλοξενεί 33 αγόρια ηλικίας 10 έως 17 ετών, από τη Συρία, το Αφγανιστάν, την Αίγυπτο και το Πακιστάν.

Η αποστολή είναι μέρος των ελέγχων που διενεργούνται τους τελευταίους μήνες σε φορείς που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της παροχής ασύλου και της μετανάστευσης, προκειμένου να διακριβωθούν η νομιμότητα της οικονομικής διαχείρισης και η συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του πλαισίου που διέπει τη λειτουργία και την επιχειρησιακή δράση τους.

Τα κλιμάκια (Ομάδες Ελέγχου) αποτελούνται από στελέχη της ΕΑΔ και της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Κατά τη διάρκεια των αυτοψιών, τα μέλη των Ομάδων Ελέγχου συγκέντρωσαν στοιχεία (έγγραφα και ψηφιακά) σχετικά με την οικονομική και διοικητική λειτουργία τους, φορολογικά στοιχεία, διαδικασίες πρόσληψης και μισθοδοσία προσωπικού κ.α., τα οποία θα περάσουν από «κόσκινο» προκειμένου να εξαχθούν τεκμηριωμένες διαπιστώσεις και συμπεράσματα.