Από την ανάλυση των ψηφιακών πειστηρίων που κατασχέθηκαν από το σπίτι του 42χρονου, ο οποίος συνελήφθη από την επιχείριση της αντιτρομοκρατικής στο Κουκάκι, εντοπίστηκε υλικό της οργάνωσης «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών», σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι Αρχές, όπως υποστηρίζουν, βρήκαν έγγραφο σε μορφή PDF αποθηκευμένο σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, το οποίο αποτελεί προκήρυξη-ανάληψη ευθύνης του «ΟΛΑ» για την βομβιστική επίθεση στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών στις 24 Νοεμβρίου του 2015.

Το συγκεκριμένο έγγραφο φέρεται να δημιουργήθηκε στις 5 Ιανουαρίου του 2016, με την ανάρτηση της προκήρυξης, σύμφωνα με την αστυνομία, να γίνεται μία ημέρα αργότερα.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει: «από την έως σήμερα εξέταση από το αρμόδιο εργαστήριο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ψηφιακών πειστηρίων, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια έρευνας στην οικία του, διαπιστώθηκε να υφίσταται αποθηκευμένο σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, έγγραφο σε μορφή “PDF”, το οποίο αποτελεί προκήρυξη-ανάληψης ευθύνης της τρομοκρατικής οργάνωσης “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών”, αναφορικά με βομβιστική επίθεση της εν λόγω οργάνωσης στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), η οποία έλαβε χώρα την 24-11-2015.

Από την εγκληματολογική ψηφιακή ανάλυση των μεταδεδομένων του εν λόγω αρχείου, διαπιστώθηκε ότι έχει δημιουργηθεί σε μορφή « PDF» την 05-01-2016 και ώρα 21:32 (τοπική ώρα Ελλάδας),

Επιπρόσθετα, η σχετική ανάρτηση της προκήρυξης στον ιστότοπο «https://athens.indymedia.org», πραγματοποιήθηκε την 06-01-2016 και ώρα 00:46 (τοπική ώρα Ελλάδας). Επιπλέον, το αναρτημένο αρχείο δεν φέρει μεταδεδομένα, ούτε είναι σε επεξεργάσιμη μορφή.

Εκ των ανωτέρω, συνάγεται το συμπέρασμα ότι στο εν λόγω πειστήριο εντοπίστηκε επεξεργάσιμη μορφή της προαναφερόμενης προκήρυξης, πριν αυτή αναρτηθεί για πρώτη φορά στον αναφερόμενο ιστότοπο. Οι έρευνες συνεχίζονται».

Πηγή: newsbeast.gr