Φωτογραφίες από τα χθεσινά επεισόδια έξω από το Εφετείο, κατά την διάρκεια της μεγάλης συγκέντρωσης για την απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, έδωσε στην δημοσιότητα σήμερα η ΕΛΑΣ καθώς και την εκδοχή της αστυνομίας όσον αφορά το τι συνέβη χθες στην οδό Λουκάρεως.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιο στέλεχος της ΕΛΑΣ, κάποιες από τις φωτογραφίες απεικονίζουν άτομο με συσκευή ασετιλίνης που επιχειρεί να πυρπολήσει κλούβες των ΜΑΤ και υποστηρίζει ότι αυτό ήταν η αρχική αιτία των επεισοδίων.

Στις άλλες φωτογραφίες, που είναι μετά την έναρξη των επεισοδίων, όπου, σύμφωνα πάντα με την εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ, εκτοξεύτηκαν περισσότερες από 150 βόμβες μολότοφ, διακρίνονται, εκτός των άλλων, πολίτες με μάσκες και ρόπαλα, καθώς και οι φθορές που έχουν προκληθεί στα αστυνομικά οχήματα.

Σημειώνεται, ότι από την αστυνομία έγινε χρήση του «αίαντα» με τον οποίο εκτοξεύτηκε νερό εναντίον των διαδηλωτών, καθώς και χρήση χημικών, εξαιτίας των οποίων διαλύθηκε η συγκέντρωση, ενώ προκάλεσαν αντιδράσεις και καταγγελίες για υπερβολική καταστολή.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ωστόσο ότι ούτε από αυτές τις εικόνες που δημοσίευσε η αστυνομία καταρρίπτονται οι καταγγελίες εκατοντάδων διαδηλωτών αλλά και πολλών βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας από ελληνικά και ξένα ΜΜΕ, καθώς και από πολίτες, τα οποία δείχνουν την αύρα της αστυνομίας να πετά νερό στους συγκεντρωμένους στη Λουκάρεως, προκαλώντας πανικό και τρέποντάς τους σε φυγή. Και αυτό λίγα μόλις λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για την Χρυσή Αυγή.

Πηγή: newsbeast.gr