Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή Happy Day του τ/σ Alpha TV και τη δημοσιογράφο Σταματίνα Τσιμτσιλή. «Από το 2016 που ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας μέχρι σήμερα, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει χάσει ούτε το πολιτικό ούτε το δημοσκοπικό προβάδισμα», σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης. Πρόσθεσε δε ότι το βράδυ της 21ης Μαΐου ο ελληνικός λαός με την ψήφο του θα δείξει την κατεύθυνση της επόμενης κυβέρνησης και ποιον θέλει για Πρωθυπουργό.

Ερωτηθείς για τη βελτίωση του κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Αναπληρωτής Υπουργός εξήγησε ότι σε αυτό συνετέλεσαν δύο πράγματα. Πρώτον, το «διπλωματικό και στρατιωτικό μπλόκο» που έχτισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δηλαδή οι διεθνείς συμμαχίες, η διεθνοποίηση της τουρκικής προκλητικότητας και οι ισχυροί εξοπλισμοί που αύξησαν την αποτρεπτική μας δύναμη. Και δεύτερον, ο σεισμός στην Τουρκία που πέρα από τις πολιτικές και ανθρώπινες συνέπειες είχε και οικονομικές. Δημιουργήθηκε έτσι παράθυρο ευκαιρίας, για να πέσουν οι τόνοι. «Αυτό που σκοπεύουμε είναι να πιέσουμε περαιτέρω την Τουρκία, ώστε να σταματήσει πλέον να διεκδικεί αυτά που έχει βάλει στο τραπέζι το τελευταίο διάστημα, δηλαδή την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και την αμφισβήτηση της κυριαρχίας μας», ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης και κατέστησε σαφές ότι «δεν διαπραγματευόμαστε την εθνική μας κυριαρχία και τα χωρικά μας ύδατα».

Τέλος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, ο Αναπληρωτής Υπουργός μίλησε με αγάπη για τις αδέσποτες γάτες που έχουν υιοθετήσει με τη σύζυγό του Κέλλυ Δρίτσα και που τους κρατούν συντροφιά.

Πηγή: newsbeast.gr