Τρεις πόλεις σε μια ημέρα επισκέφθηκε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το μοτίβο αυτό αναμένεται να επαναληφθεί και το επόμενο διάστημα έως και τις 25 Ιουνίου προκειμένου να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους να σπεύσουν στις κάλπες και με την ψήφο τους να θέσουν τις βάσεις για την ισχυρή αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.

Ανατολική Μακεδονία χθες, Ασπρόπυργος σήμερα και Βόρεια Εύβοια την Παρασκευή 09/06 περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Προέδρου της ΝΔ.

Παράλληλα, κλιμάκια με κορυφαία στελέχη της γαλάζιας παράταξης σαρώνουν από άκρη σε άκρη την Ελλάδα σε περιοχές που έχουν επισημανθεί στον εκλογικό χάρτη και μπορεί να ανέβει και άλλο το ποσοστό της ΝΔ.

Ή επίσης περιφέρειες που κομματίδια στα δεξιά της ΝΔ κατέγραψαν σημαντικά ποσοστά στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις παρεμβάσεις του χθες από την Καβάλα, τη Θάσο και τη Δράμα, περιοχές όπου το κόμμα του είχε διαρροές τόσο προς την Ελληνική Λύση όσο και προς την πρωτοεμφανιζόμενη ΝΙΚΗ έστειλε μηνύματα στους πολίτες επισημαίνοντας το διακύβευμα των εκλογών και χωρίς μάλιστα να κατονομάζει τα κόμματα αυτά.

Προβάλλοντας το πατριωτικό πρόσωπο της παράταξής του ο Πρόεδρος της ΝΔ θύμισε στους ψηφοφόρους ότι το κόμμα του ήταν εκείνο που έκανε πράξη την δέσμευση να πάψει η Ελλάδα να είναι ξέφραγο αμπέλι. «Η Ελλάδα θωράκισε τα σύνορά της στη θάλασσα, στην ξηρά, ενίσχυσε τις Ένοπλες Δυνάμεις της και η φωνή της, η φωνή της πατρίδας μας ακούγεται πια δυνατή, από τις Βρυξέλλες μέχρι το Αμερικανικό Κογκρέσο. Η Ελλάδα, σήμερα, έχει κάθε δικαίωμα να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», είπε χαρακτηριστικά.

Σήμανε κομματική πανστρατιά κοιτάζοντας προς τα δεξιά της ΝΔ λέγοντας ότι πρέπει εκείνοι που έστρεψαν το βλέμμα τους και τελικά την ψήφο τους σε άλλα κόμματα, ενδεχομένως κάποια μικρότερα κόμματα τα οποία τοποθετούνται εκ δεξιών της Νέας Δημοκρατίας, να μάθουν ότι ο πατριωτισμός στα λόγια είναι εύκολος, ο πατριωτισμός της ευθύνης και της πράξης μετριέται, όμως, με απτά αποτελέσματα.

Έστειλε όμως και αυστηρό μήνυμα σε όσους όπως τόνισε επιδιώκουν να «φυλακίσουν» την ορθόδοξη πίστη στα στεγανά κάποιων μικρών κομμάτων.

«Τους απαντάμε ότι η Ορθοδοξία και η πίστη μας είναι πολύ μεγαλύτερη και ήταν πάντα δύναμη ενότητας και όχι διχασμού του ελληνικού λαού. Και ας αφήσουμε την Εκκλησία μακριά από τα της πολιτικής», είπε μιλώντας για πρώτη φορά τόσο ανοικτά για όσα έχουν ακουστεί όλο το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κινηθεί στην ίδια λογική και στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο στο Κιλκίς την γενέτειρα του ιδρυτή της ΝΙΚΗΣ, εκεί όπου ο συγκεκριμένος σχηματισμός σημείωσε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά του. Κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος τόνιζε στο Newsbeast ότι η ΝΙΚΗ κατάφερε να περάσει εκτός ραντάρ το προηγούμενο διάστημα, καθώς κινούνταν στο παρασκήνιο και τώρα που βγήκε στην επιφάνεια με τα ποσοστά που κατέγραψε στις 21 Μαΐου, ένα βήμα πριν την είσοδο της στη Βουλή, επιχειρείται από τα γαλάζια στελέχη να «ξηλωθεί» το αφήγημα του κόμματος αυτού με στόχο να κατανοήσουν οι πολίτες ότι εκμεταλλεύεται τα πατριωτικά αισθήματα των πολιτών αλλά και τη σχέση τους με την εκκλησία.

Πηγή: newsbeast.gr