Όπως συμβαίνει συνήθως στις εκλογικές αναμετρήσεις, έτσι και στις εκλογές 2023 αναμένεται να υπάρξει δωρεάν διέλευση των εκλογέων από τα διόδια. Έτσι, οι μπάρες (συμπεριλαμβανομένου και του αυτοκινητοδρόμου της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου) θα είναι σηκωμένες από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προ των εκλογών για όσους οδηγούς Ι.Χ. αυτοκινήτων και δικύκλων θα διέρχονται από τα διόδια της επικράτειας, ενώ για τους δικαστικούς αντιπροσώπους η ελεύθερη διέλευση θα ισχύσει από το πρωί της Πέμπτη προ των εκλογών, με τη επίδειξη βέβαια των απαιτούμενων εγγράφων που θα πιστοποιούν την ιδιότητα του οδηγού.

Στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου 2019 η δωρεάν διέλευση για τους δικαστικούς αντιπροσώπους είχε ξεκινήσει από τις 10 το πρωί). Όσον αφορά τώρα το χρονικό διάστημα που ο καθένας θα μπορεί να περάσει από τα μετωπικά διόδια χωρίς να πληρώσει, σύμφωνα με πληροφορίες αυτό θα είναι για λίγο περισσότερο από δύο ημέρες, καθώς θα λήξει στις 08:00 το πρωί της Δευτέρας μετά τις εκλογές.

Το μέτρο αυτό λαμβάνεται από την εκάστοτε πολιτική εξουσία προκειμένου οι εκλογείς από όλη την Ελλάδα να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους και να μην παρατηρούνται οι σύνηθες μεγάλες ουρές χιλιομέτρων μπροστά στα μεγάλα διόδια της Επικράτειας.

Πηγή: newsbeast.gr