Συνεχίζει τις εμφανίσεις του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ο Γιώργος Καρατζαφέρης ενόψει των εθνικών εκλογών στηρίζοντας το κυβερνών κόμμα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτή τη φορά εμφανίστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega εκτιμώντας ότι η Νέα Δημοκρατία θα ξεπεράσει το 32%, και ότι η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα κυμανθεί στις 6 με 7 μονάδες. «Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να καταλάβει ότι διανύουμε μία κομβική περίοδο. Αλλάζουν οι σχέσεις στο Αιγαίο, ανοίγει ο δρόμος για την Ουκρανία, όπου η ανοικοδόμησή της θα προσφέρει τα μάλα στην Ελλάδα. Ποιος θα τα κάνει αυτά; Ο Βαρουφάκης, ο Βελόπουλος, ο Κουτσούμπας; Είναι δύο, ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης. Επομένως, μόνο και η σύγκριση λέει εάν θέλετε διαχείριση των κεκτημένων, τότε Μητσοτάκης», όπως είπε.

Και πρόσθεσε: «Δεν έχω μιλήσει ποτέ με τον Μητσοτάκη, δεν έχω συμφωνήσει τίποτα μαζί του. Ανακοίνωσα ότι θα πάω στη βόρεια Ελλάδα για να μαζέψω όλους εκείνους που είναι ενοχλημένοι και δεν θα πάνε να ψηφίσουν. Θα πάω να πω την αλήθεια, τι αχθοφορεί ο καθένας στον τόπο». Για τον Κυριάκο Βελόπουλο ανέφερε πως «εάν η αχθοφορία του ήταν στα θετικά δεν θα είχα καμία δυσκολία να πω «ιδού ο άνθρωπος». Γνωρίζω πολύ καλά ότι δεν έχει την απαραίτητη αχθοφορία για να παραλάβει τα ηνία».

Ερωτηθείς για την τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή και αποκλείει το κόμμα Κασιδιάρη από τις εκλογές, τόνισε πως το συγκεκριμένο νομοθέτημα «η Ιστορία θα το περιγράψει με όχι καθαρά γράμματα. Καλύτερα να ήταν μέσα παρά έξω, γιατί θα υπήρχε ένας μπαμπούλας και θα έκοβε από άλλα όμορα μικρά κόμματα. Θα μπορούσε να υπάρξει το ενδεχόμενο να μην μπει κανένα κόμμα του 3% μέσα. Ο Κασιδιάρης αυτοεξαιρέθηκε με τις πράξεις του».

Σχετικά με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και τον πρόεδρό του Νίκο Ανδρουλάκη, σχολίασε πως εάν χάσει τις εκλογές, τότε τίθεται ζήτημα εντός του κόμματος. «Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει καταλάβει πως εάν χάσει δύο εκλογές συνεχόμενες τίθεται θέμα μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Επομένως, αυτό που τον ενδιαφέρει και τον νοιάζει είναι να είναι αντιπρόεδρος από την πρώτη εκλογή, διαφορετικά χάθηκε. Έχει παραιτηθεί του πρωταγωνιστικού ρόλου και πάει σε ρόλο παρτενέρ, που διεκδικεί και ο Αλέξης Τσίπρας».

Για τον Αλέξη Τσίπρα σχολίασε πως βλέπει σημάδια κάμψεως, ενώ το κόμμα παρουσιάζει διχοτόμηση. «Ο Τσίπρας είναι αρχηγός ενός κόμματος με δύο τάσεις. Τις τελευταίες ημέρες προσπαθεί να αποκοπεί από τους έξαλλους, γι’ αυτό και η κόντρα με τον Παύλο Πολάκη. Όμως έχει ένα διχοτομημένο κόμμα. Εάν χάσει τις εκλογές θα τεθούν κι εκεί θέματα», προσθέτοντας πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτός που εμπνέει εμπιστοσύνη και σεβασμό στην Ευρώπη και στη διεθνή πολιτική σκηνή.

Η πρόβλεψή του για το εκλογικό αποτέλεσμα είναι πως η Νέα Δημοκρατία θα ξεπεράσει το 32%, ενώ εκτίμησε πως η διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ θα ανέρχεται στις 6 – 7 μονάδες. «Το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών θα κριθεί στη Μακεδονία» πρόσθεσε.