Στην τελική ευθεία για την προκήρυξη των εκλογών το γαλάζιο επιτελείο κινείται με πυρετώδεις ρυθμούς για την προεκλογική προετοιμασία σε επίπεδο ολοκλήρωσης του κυβερνητικού προγράμματος για τη νέα 4ετία, το οποίο και θα είναι έτοιμο την προσεχή  εβδομάδα αλλά και ολοκλήρωσης των ψηφοδελτίων της ΝΔ.

Στις πρώτες ημέρες του Μαρτίου αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο και θα αποφασίσει για την άμεση – πριν από τις εκλογές- εφαρμογή μέτρων για τη μείωση των εισφορών, το ύψος της 3ης αύξησης του κατώτατου μισθού, την κοινωνική κατοικία και την επέκταση του φράχτη στον Έβρο.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr, στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στην οδό Πειραιώς γίνονται ήδη εντατικές εργασίες  και ειδικά στον 3ο όροφο  όπου θα βρίσκονται τα γραφεία του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, δεδομένου ότι μεταξύ πρώτων και δεύτερων εκλογών  η Πειραιώς θα αποτελέσει το κεντρικό στρατηγείο του, αφού θα οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση και θα μετακινηθεί από το Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί θα μετακινηθούν και οι στενοί του συνεργάτες και μάλιστα ήδη έχει εγκατασταθεί στον πρώτο όροφο ο Νίκος Χαρδαλιάς και στον δεύτερο ο Θανάσης Νέζης και ο γραμματέας της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης.

Η γαλάζια προεκλογική στρατηγική

Με στόχο την προσέλκυση ολοένα και περισσότερων ψηφοφόρων, το άνοιγμα στο κέντρο και τη διεύρυνση του ακροατηρίου της ΝΔ πέραν των κομματικών στεγανών,  η προεκλογική στρατηγική της ΝΔ εστιάζει σε συγκεκριμένες ομάδες πολιτών – νέοι, γυναίκες, συνταξιούχοι- επιδιώκοντας μέσα από τη σύγκριση Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα να γίνει σαφές ποιος μπορεί να διασφαλίσει τη σταθερότητα και την επόμενη μέρα σε επίπεδο συνέχισης της προόδου στη χώρα και όχι οπισθοδρόμησης. Στο εκλογικό επιτελείο της ΝΔ εστιάζουν επίσης στη «μάχη» για την αποχή και στην προσέκλυση των αναποφάσιστων ψηφοφόρων, καθώς επιχειρούν να περάσουν το μήνυμα στην εκλογική βάση για την κρισιμότητα της πρώτης ψήφου που θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την επίτευξη της αυτοδυναμίας της ΝΔ στις δεύτερες κάλπες.

Οι βασικοί άξονες του γαλάζιου προγράμματος

Σταθεροί άξονες του γαλάζιου κυβερνητικού προγράμματος θα είναι η αύξηση των μισθών, η περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, η στέγη των νέων και η ανάπτυξη. Τις τελευταίες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε ότι μετά τις εκλογές κεντρική προτεραιότητα της ΝΔ θα είναι η υγεία και παρέπεμψε τις επόμενες ημέρες στις αναλυτικές προγραμματικές εξαγγελίες για τον νέο κυβερνητικό κύκλο με κεντρικό σύνθημα: «καλύτεροι μισθοί για όλους». Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει νέο μισθολόγιο στο δημόσιο που θα ισχύει από 1/1/2024, ενώ αυτό θα επεκταθεί και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η κυβέρνηση ετοιμάζει παρεμβάσεις που θα αναβαθμίζουν την υγειονομική περίθαλψη, επανασχεδιάζεται ο χάρτης των νοσοκομείων και διευρύνεται ο θεσμός του προσωπικού γιατρού. 

Πηγή: newsbeast.gr