Έκκληση προς τους δημότες της Πάτρας να μην βγαίνουν μαζικά στους κοινόχρηστους χώρους και να ακολουθούν τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, όπως επίσης και τις προτροπές των επιστημόνων, απηύθυνε η δημοτική Αρχή.

Ειδικότερα, ο Δήμος Πατρέων απηύθυνε έκκληση «στους δημότες όλων των ηλικιών, να μην βγαίνουν για βόλτα, πεζοπορία ή γυμναστική στους κοινόχρηστους χώρους του δήμου και κυρίως στο νότιο πάρκο, στον Κόκκινο Μύλο και στην πλαζ της Αγυιάς, παρά μόνο αν είναι μόνοι τους και σε ασφαλή απόσταση τριών μέτρων ο ένας από τον άλλον».

Είδη ατομικής προστασίας παρέδωσε στο ΕΚΑΒ Πάτρας η περιφερειακή ενότητα Αχαΐας

Στην παροχή ειδών ατομικής προστασίας προς το ΕΚΑΒ Πάτρας προχώρησε η περιφερειακή ενότητα Αχαΐας.

Συγκεκριμένα, δόθηκαν μάσκες, γάντια, καθώς και οινόπνευμα, προκειμένου, όπως ανακοινώθηκε, «να ενισχυθεί η δυνατότητα δράσης του προσωπικού στις έκτακτες και ιδιαίτερες συνθήκες υγειονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα».

Σε σχετικές δηλώσεις που έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, τόνισε ότι «βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τα στελέχη στις δομές υγείας της περιοχής μας και είμαστε εδώ, 24 ώρες το 24ωρο, για να τους ενισχύουμε και να συνδράμουμε τις προσπάθειές τους σε ό,τι απαιτηθεί και για όσο απαιτηθεί».

Μάλιστα, όπως επεσήμανε, «ο αγώνας για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας είναι μεγάλος και για να πετύχει, απαιτεί την ενότητα και την προσφορά όλων».