Ένταση σημειώθηκε έξω από το υπουργείο Υγείας, με την ένταση να χτυπά «κόκκινο», όταν η Αστυνομία αρνήθηκε να παραχωρήσει την Αριστοτέλους στους διαδηλωτές, για να γίνει η συγκέντρωση -όπως ζήτησε η ΠΟΕΔΗΝ.

Τότε τα αίματα «άναψαν», οι διαδηλωτές -συμβασιούχοι γιατροί και νοσηλευτές και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία- αντέδρασαν και ακολούθησε βίαιη απώθησή τους προς το πεζοδρόμιο, ακόμη και με τη χρήση γκλομπ. Επίσης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος, βρέθηκε στο έδαφος, την ώρα που όλο αυτό το σκηνικό εκτυλισσόταν.

Η σημερινή διαμαρτυρία επικεντρώνεται στους επικουρικούς και όσους προσλήφθηκαν με δίμηνες συμβάσεις, ενώ η ΠΟΕΔΗΝ ζητά άμεσα συνάντηση με τον Βασίλη Κικίλια.

Σημειώνεται ότι, για σήμερα Τετάρτη (30/09) έχει εξαγγελθεί στάση εργασίας από τις 7 π.μ. έως 10 π.μ.

Το δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει:

«300 – 400 συνάδελφοί μας Επικουρικό προσωπικό παρότι εργάζονται πολλά χρόνια στα Νοσοκομεία, βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου (απολύονται) εάν δεν υπάρξει πολιτική πρωτοβουλία από την Κυβέρνηση και μάλιστα απολύονται εν’ μέσω πανδημίας. Συμμετείχαν στο διαγωνισμό 2Κ και παρότι δικαιούνταν αυξημένη μοριοδότηση είναι στους αποτυχόντες.

Επικουρικό προσωπικό περί τις 2000 λήγουν οι συμβάσεις από 1 Οκτώβρη έως τέλος του έτους και απολύονται. Παρά τις δεσμεύεις δεν υπήρξε νομοθετική πρωτοβουλία έστω παράτασης τα συμβάσεων.

Οι συμβασιούχοι που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς των Νοσοκομείων για τις νέες Συμβάσεις Εργασίας ορισμένου χρόνου στις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, εστίασης και δεν είναι στους επιτυχόντες απολύονται. Δεν δικαιούνται την παράταση που προβλέπει ο νόμος.

Είναι εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό εκ των οποίων πολλοί εργάζονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και φεύγουν από το σύστημα σε περίοδο που τους έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ”.

Διεκδικούμε αφενός την παράταση των συμβάσεων και αφετέρου την μονιμοποίησή τους. Οι έκτακτες ανάγκες είναι πάγιες και διαχρονικές στην Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια. Τα Νοσοκομεία θα καταρρεύσουν με 45000 κενές οργανικές θέσεις εάν φύγουν και οι 12000 έκτακτοι υπάλληλοι».

Δείτε τις φωτογραφίες του newsbeast.gr:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος