Η Βρετανία αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε λαχανικά και ιδιαίτερα σε ντομάτες, με αποτέλεσμα δύο μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ να τις διαθέτουν πλέον με δελτίο και να βάζουν περιορισμούς στη πώληση τους.

Η εταιρεία Asda, η τρίτη σε μέγεθος αλυσίδα σούπερ μάρκετ, γνωστοποίησε απόψε ότι προσωρινά θα επιτρέπεται στους πελάτες της να αγοράζουν μόνο μέχρι τρεις συσκευασίες με ντομάτες, πιπεριές, αγγούρια, μαρούλια, σαλάτες, μπρόκολα, κουνουπίδια και σμέουρα. «Όπως και άλλα σουπερμάρκετ, αναμένουμε προβλήματα στην προμήθεια ορισμένων προϊόντων που καλλιεργούνται στη νότια Ισπανία και τη βόρεια Αφρική», εξήγησε ένας εκπρόσωπός της.

Η αντίπαλη αλυσίδα Morrisons ανέφερε ότι οι πελάτες θα μπορούν να αγοράζουν μόνο δύο συσκευασίες με ντομάτες, αγγούρια, μαρούλια και πιπεριές από αύριο Τετάρτη.

Στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης αναρτώνται πολλές φωτογραφίες με άδεια ράφια. Η μεγαλύτερη έλλειψη παρατηρείται στις ντομάτες.

Η Κοινοπραξία Βρετανικού Λιανεμπορίου (BRC) που εκπροσωπεί όλες τις μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ, ανέφερε ότι τα προβλήματα στον ανεφοδιασμό επηρεάζουν όλον τον τομέα. Η αιτία είναι ότι οι δύσκολες καιρικές συνθήκες στη νότια Ευρώπη και τη βόρεια Αφρική δυσχεραίνουν τη συγκομιδή μιας σειράς προϊόντων.

Πηγή: newsbeast.gr