Φανερά συγκινημένος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄έψαλε τον ελληνικό εθνικό ύμνο, φωνάζοντας «Ζήτω η Ελλάδα», μέσα στον άδειο από πιστούς ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, πραγματοποιώντας τη Δοξολογία για τη μεγάλη ημέρα της 25ης Μαρτίου.

Στο πλευρό του, μόνον λιγοστοί κληρικοί: ο Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσος, ο Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου π. Νικόδημος Τότκας και ο Γέρων Σκευοφύλαξ κ. Παύλος Ιωσηφίδης.

Η ακολουθία έγινε κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των προληπτικών μέτρων από την αιγυπτιακή κυβέρνηση και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας λόγω κορονοϊού, αλλά όπως τόνισε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, σήμερα μέσα στον περικαλλή ναό, όπου όλα τα καθίσματα ήταν άδεια, νοερά «κοντά μας ήταν όλοι όσοι πέρασαν από αυτή εδώ την εκκλησία. Ήταν χιλιάδες σήμερα κι ας ήμασταν τόσοι λίγοι, γιατί δεν μετράμε σε αριθμούς, αλλά σε καρδιές, σε δάκρυα, σε ελπίδες, σε προσδοκίες».

Και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τόνισε: «Το Έθνος μας, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και όλη η ανθρωπότητα υψώνει βλέμμα αγάπης και ικεσίας και παρακαλεί, η Υπέρμαχος Στρατηγός να έρθει κοντά μας. Παιδιά της είμαστε, Μάνα μας είναι. Και γνωρίζει να αγαπάει και να συγχωρνάει. Χρόνια πολλά σε όλους για την Εθνική μας εορτή».

Τέλος, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος εξέφρασε τις ευχές του και προς την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας και την παροικία: «Τα χρόνια τα δύσκολα θα περάσουν. Θα ξαναέρθουν οι όμορφες μέρες, αλλά η Παναγία θα ενθυμείται τη σημερινή μας ταπεινή προσφορά. Και οι πρεσβείες της να σώζουν όλους».

Πηγή: newsbeast.gr