«Είτε θα υπάρξει ευρωπαϊκή αμοιβαιοποίηση του χρέους που δημιουργείται με κάποιο ευρωομόλογο είτε μετά θα βρεθούμε σε μία νέα τεράστια κρίση χρέους των ευρωπαϊκών κρατών».

Αυτό δήλωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Γιάννης Δραγασάκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6».

Όπως ανέφερε, εάν δεν υπάρξει απορρόφηση του κόστους με το ευρωομόλογο, την επόμενη ημέρα τα υπερχρεωμένα ευρωπαϊκά κράτη θα βρεθούν αντιμέτωπα με την απειλή νέας λιτότητας, κάτι που πρέπει να αποτραπεί.

Σημείωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι αυτή η πρακτική φέρνει αντιμέτωπη την Ευρώπη με κρίσεις συνοχής και προφανή κίνδυνο για το μέλλον της. «Εάν, λοιπόν, δεν ξοδέψουμε σήμερα περισσότερα χρήματα, σε τόσο μεγαλύτερα προβλήματα και βαθύτερη ύφεση θα βρεθούμε μετά», τόνισε.

Ειδικότερα, μιλώντας για τη χώρα μας είπε ότι «χρειάζονται τα κατάλληλα και επαρκή μέτρα τώρα» και «προτεραιότητά μας πρέπει να είναι η αποτροπή νέας φτωχοποίησης».

«Αντί γι’ αυτό, η κυβέρνηση νομοθετεί “μισό μισθό για μισή δουλειά”, που ακριβώς οδηγεί στη φτωχοποίηση», πρόσθεσε σχολιάζοντας πως σε αυτό το θέμα η κυβέρνηση «είναι ουραγός στην Ευρώπη», όπου «δεν δίνεται ένα ελάχιστο και ανεπαρκές επίδομα αντί μισθού, αλλά επιδοτείται η εργασία και αναπληρώνεται ο μισθός, ακριβώς για να αποτραπεί η φτωχοποίηση».

Ο κ. Δραγασάκης κάλεσε κυβέρνηση να δει «με σύνεση και σε διάλογο με τα κόμματα» το ζήτημα του «μαξιλαριού», θέτοντας το ερώτημα: «Εάν η ελληνική οικονομία καταστραφεί “σήμερα” τι νόημα θα έχει το μαξιλάρι “αύριο”, που δεν θα αρκεί για “τίποτα” τότε;». Επισήμανε, δε ότι «η απειλή νέων μνημονίων, που κάποιοι ίσως θα επιθυμούσαν κιόλας, θα αποτραπεί εάν αξιοποιήσουμε σήμερα και επαρκώς όλα τα εργαλεία που διαθέτουμε».

Ο βουλευτής χαρακτήρισε πρωτοφανές την ώρα που δίνεται η μάχη με τον κορονοϊό με αυτό το κόστος σε ανθρώπινες ζωές, στην οικονομία και στα εισοδήματα, «κάποιοι να μιλούν για εκλογές». «Είναι, άραγε, δυνατόν σε αυτές τις συνθήκες κάποιοι να σκέφτονται πώς θα “κεφαλαιοποιήσουν” το δράμα; Ή μήπως κάποιοι βλέπουν τις εκλογές ως “ευκαιρία” για να παρθούν “μνημονιακά” μέτρα έπειτα από αυτές; Μέτρα που οι πολίτες δεν θα γνωρίζουν εκ των προτέρων;», κατέληξε.

Πηγή: newsbeast.gr