Με τις όμορφες στιγμές τους κρατημένες στο μυαλό της, η Δώρα Τσαμπάζη, σύζυγος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη ο οποίος έφυγε πριν από τρεις μήνες από τη ζωή, βρέθηκε καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Πρωινό μας» του ΣΚΑΪ, απέναντι από τη Φαίη Σκορδά και μίλησε με λόγια αγάπης για τον δικό της άνθρωπο.

«Έχω πάρει πολλή αγάπη από τον κόσμο και από τα παιδιά. Ο χρόνος στην απώλεια είναι σύμμαχος, καμιά φορά κι εχθρός όταν συνειδητοποιείς ότι η απόσταση από τον άνθρωπο που χάνεις μεγαλώνει. Ο χρόνος στη διαχείριση αυτής της ασθένειας είναι σημαντικός, αρκεί βέβαια να ζητήσεις και βοήθεια. Αυτό το βουνό δεν μπορείς να το ανέβεις μόνος. Όπως και ο Αλέξανδρος είχε βοήθεια από ψυχολόγο, έτσι κι εγώ -διαφορετικούς είχαμε και οι δύο.

Βλέπεις ένα τρένο να έρχεται, θα σε χτυπήσει αλλά έχεις την επιλογή να κάνεις ένα βήμα μπροστά και να μη σε διαλύσει ή να καθίσεις να το βλέπεις να έρχεται και μετά να μαζέψεις τα κομμάτια σου. Εγώ ήθελα να είμαι προετοιμασμένη για όλα και για μένα και για τα παιδιά μου. Μέχρι τελευταία στιγμή υπήρχε μια ελπίδα. Περιμέναμε ένα τελευταίο φάρμακο να εγκριθεί από τον ΕΟΦ και μέχρι τελευταία στιγμή υπογράφαμε χαρτιά για να εκτελωνιστεί από την Αμερική», εξομολογήθηκε η Δώρα Τσαμπάζη.

«Δεν μπορούμε να διανοηθούμε τι περνάει ένας καρκινοπαθής. Ούτε τι περνάει το σώμα του, ούτε τι περνάει το μυαλό του. Μπορούμε όμως να του πούμε “είμαι εδώ”. Ο Αλέξανδρος ήταν αποφασισμένος ότι δεν θα υπάρξει ένα αίσιο τέλος στην υγεία του τον τελευταίο καιρό. Όμως, ήταν και αποφασισμένος ότι το τέλος θα το γράψει αυτός, όπως και έκανε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έχασα τον πιο υπέροχο άνθρωπο που γνώρισα στη ζωή μου. Θα επιλέξω να είμαι δυστυχισμένη ή να είμαι ευτυχισμένη για αυτά τα 10 χρόνια που ζήσαμε μαζί; Επιλέγω το δεύτερο, να κρατήσω τις υπέροχες στιγμές. Προλάβαμε και τα είπαμε όλα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω και την πολυτέλεια μέσα στην ημέρα να σκεφτώ άσχημα πράγματα. Έρχεται το βράδυ και πολλές φορές είμαι τόσο κουρασμένη που πέφτω και κοιμάμαι μαζί με τα παιδιά. Δεν έχω μείνει κάποιες ώρες μόνη για να καθίσω να επεξεργαστώ όλο αυτό», πρόσθεσε η Δώρα Τσαμπάζη.