Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 90χρονος ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ τον 52χρονο αγιογράφο στην Τήνο το μεσημέρι της Κυριακής σε ένα ακόμη έγκλημα που σόκαρε την κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, ο δράστης απολογήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας νωρίτερα σήμερα. σε μια διαδικασία που είχε διάρκεια περίπου τρεις ώρες. Ο ίδιος, επικαλέστηκε το προχωρημένο της ηλικίας του, ισχυριζόμενος ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων και η γεροντική άνοια.

Παρά το προχωρημένο της ηλικίας του και τις πιθανότητες περί μη φυλάκισης και εξέτισης της ποινής με κατ’ οίκον περιορισμό, ωστόσο, ο 90χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος, με τη σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και του εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση αυτή είναι, κατά την ίδια πηγή, το ότι τέλεσε «ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», ενώ εκτιμήθηκε και ότι υπάρχει κίνδυνος τέλεσης και άλλων αδικημάτων, σε περίπτωση που παραμείνει ελεύεθρος.

Επέστρεψε στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ερμούπολης και τα επόμενα 24ωρα θα οδηγηθεί στις φυλακές με πιθανότερο ενδεχόμενο το Κατάστημα Κράτησης της Χίου.

Πηγή: newsbeast.gr