Νέα βίντεο έρχονται στη δημοσιότητα από τις τελευταίες στιγμές του Ρώσου μπλόγκερ Βλάντλεν Τατάρσκι, ο οποίος δολοφονήθηκε σε καφέ στην Αγία Πετρούπολη την περασμένη Κυριακή. Σε αυτά ο στρατιωτικός μπλόγκερ, ο οποίος υπήρξε υποστηρικτής της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, φαίνεται να βγάζει από το κουτί και να θαυμάζει την προτομή ενός στρατιώτη που του προσφέρθηκε.

Λίγες στιγμές αργότερα, και ενώ τοποθετεί ξανά την προτομή στο κουτί της, σημειώνεται η έκρηξη που σκότωσε τον ίδιο και τραυμάτισε δεκάδες άλλα άτομα.

Το αγαλματίδιο περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό, και μεταφέρθηκε στο καφέ από την Ντάρια Τρέποβα, μια νεαρή γυναίκα που συνελήφθη εχθές και κρατείται από τις Αρχές της Αγίας Πετρούπολης.

Στα βίντεο των τελευταίων στιγμών του Τατάρσκι εμφανίζεται και η Τρέποβα, την οποία ο μπλόγκερ προσκαλεί να καθίσει σε μια θέση στο πλάι της σκηνής όπου βρίσκεται ο ίδιος. Η κοπέλα εμφανίζεται κάποια στιγμή να σηκώνει τα χέρια μπροστά στο σώμα της, σαν να θέλει να κρατήσει απόσταση, και έπειτα να τα φέρνει στο πρόσωπό της.

Τη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας ενέταξε το όνομα μιας γυναίκας στη λίστα με τους καταζητούμενους, την οποία ρωσικά ΜΜΕ κατονομάζουν ως ύποπτη για τη δολοφονία του Βλάντλεν Τατάρσκι.

Η γυναίκα αυτή, ονόματι Ντάρια Τρεπόβα ταυτοποιήθηκε από κάποια ρωσικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ ως ύποπτη παρότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν έκανε καμία αναφορά στη δολοφονία του Τατάρσκι στην ιστοσελίδα του.

Στο καφέ όπου βρισκόταν το θύμα εξερράγη βόμβα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο ίδιος και να τραυματιστούν 32 άνθρωποι, εκ των οποίων οι δέκα σοβαρά.

Ανώτερος Ρώσος αξιωματούχος κατηγόρησε την Ουκρανία για την επίθεση, χωρίς να δώσει στοιχεία για να στηρίξει τον ισχυρισμό του. Σύμβουλος του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, από την άλλη, έκανε λόγο για «εγχώρια τρομοκρατία» η οποία καταστρέφει τη Ρωσία.

Ο Τατάρσκι, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Μαξίμ Φομίν, είχε περισσότερους από 560.000 ακόλουθους στο Telegram και ήταν ένας από τους πιο διακεκριμένους μπλόγκερ για στρατιωτικά θέματα, που υπερασπιζόταν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αν και συχνά κατηγορούσε τα ανώτερα στελέχη του ρωσικού στρατού.

Το TASS, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή, μετέδωσε ότι η βόμβα ήταν κρυμμένη σε ένα μικρό αγαλματίδιο το οποίο δόθηκε στον Τατάρσκι κατά την ομιλία του που εκφώνησε στο καφέ.

Πηγή: newsbeast.gr