Η ώρα της κρίσης για τους δυο νεαρούς που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό και την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη έφτασε. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα (20/5), εκτός απροόπτου, την ετυμηγορία του μετά από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία.

Πρωτόδικα οι κατηγορούμενοι έχουν καταδικαστεί σε ισόβια και επιπλέον 15 χρόνια. Οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας περιμένουν με αγωνία την απόφαση των δικαστών ζητώντας να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους και να «σφραγιστεί» από το Εφετείο η πρωτόδικη απόφαση.

Λίγο πριν το δικαστήριο αποσυρθεί σε διάσκεψη ζητήθηκε από τους κατηγορούμενους μια τελευταία τοποθέτηση σχετικά με τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Ο Ροδίτης κατηγορούμενος απευθυνόμενος στην πρόεδρο του δικαστηρίου επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι δεν φέρει ευθύνη για το στυγερό έγκλημα.

Κατηγορούμενος: «Κυρία Πρόεδρε, θέλω να πω ότι δε φταίω»

Πρόεδρος: Αυτό το έχετε ξαναπεί. Κάτι άλλο;

Κατηγορούμενος: Όχι.

Ελένη Τοπαλούδη

Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο Αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος ζητώντας και πάλι συγγνώμη. «Έχω μετανοήσει. Όπως είδατε δεν δέχομαι το βιασμό αλλά για όλο το άλλο θέλω να πληρώσω. Ήμουν συνεργός στην ανθρωποκτονία. Ζητάω βαθύτατη συγγνώμη. Αυτό το άτομο με έφερε στη χειρότερη οδύνη της ζωής μου αλλά θα πληρώσω γιατί εγώ φταίω. Πρέπει οι νέοι άνθρωποι να είναι αυτόβουλοι, να αγαπάνε την οικογένεια τους και να μην ακούνε τους φίλους τους όταν δεν πρέπει», είπε στους δικαστές επιχειρώντας να αποστασιοποιηθεί από το συγκατηγορούμενό του.

Οι κατηγορούμενοι έχουν, ήδη, ακούσει την εισαγγελέα να ζητεί να κηρυχθούν ένοχοι, χωρίς ελαφρυντικά, όπως και πρωτόδικα για τον ομαδικό βιασμό και την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Μάλιστα, η εισαγγελική λειτουργός σε μια πρόταση καταπέλτη εξέφρασε την βεβαιότητα πως οι κατηγορούμενοι έδρασαν μαζί απαντώντας με αυτό τον τρόπο στην προσπάθεια τους να ρίξει ο ένας στον άλλον την ευθύνη.

«Η ανθρωποκτονία τελέστηκε και από τους δυο προκειμένου να σωπάσει η κοπέλα. Αν κάποιος δεν ήθελε, θα καλούσε σε βοήθεια… Όλες οι μετέπειτα ενέργειες τους αποδεικνύουν ότι έγιναν όλα από κοινού» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας στην πρόταση της στην οποία μίλησε για τον βασανιστικό θάνατο της Ελένης τονίζοντας: «Εάν η Ελένη είχε συναινέσει σε όλο αυτό το σκηνικό θα ήταν ακόμη ζωντανή, θα είχαν τελειώσει όλα ήρεμα και ωραία. Όταν είδαν ότι αντέδρασε, άσκησαν βία και την εξανάγκασαν σε συνουσία. Σε πλήρη νηφαλιότητα αποφάσισαν να την εξοντώσουν. Τη χτύπησαν, τη βασάνισαν, την έριξαν ζωντανή στη θάλασσα για να την εξαφανίσουν. Η στάση τους μαρτυρά σχεδιασμό, εκτέλεση από κοινού και δόλο».

Πηγή: newsbeast.gr