Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη μολυσματικών ασθενειών, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλος αριθμός θανάτων, σε βάρος των υπευθύνων οίκου ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης. Στον χώρο αυτόν, τον Αύγουστο του 2020 είχε εκδηλωθεί συρροή κρουσμάτων κορονοϊού.

Σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο συγκεκριμένο γηροκομείο έχασαν τη ζωή τους 36 τρόφιμοι μετά από επιπλοκές, οι οποίες συνδέθηκαν με την Covid-19.

Για την περίπτωση του Ασβεστοχωρίου είχε υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση και ακολούθησε έρευνα από αρμόδια ελεγκτική αρχή, το πόρισμα της οποίας διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και παραγγέλθηκαν ποινικές διώξεις.

Κατά πληροφορίες, στο πόρισμα περιγράφονται μια σειρά από παραβιάσεις των μέτρων πρόληψης κατά της διασποράς του κορονοϊού, όπως υπεράριθμοι τρόφιμοι, μη τήρηση αποστάσεων σε χώρους φιλοξενίας των ηλικιωμένων, μη διενέργεια ανά τακτά διαστήματα δειγματοληπτικών τεστ κ.ά.

Ο δικαστικός φάκελος βρίσκεται ήδη στα χέρια του ανακριτή, όπου θα κληθούν το επόμενο διάστημα να απολογηθούν οι υπεύθυνοι, με την ιδιότητα του κατηγορουμένου.

Πηγή: newsbeast.gr