Ελεύθεροι έφυγαν από τα δικαστήρια της Ευελπίδων τόσο οι 13 συλληφθέντες της χθεσινής αντιφασιστικής συγκέντρωσης στο Γαλάτσι όσο και οι 9 ακροδεξιοί που συνελήφθησαν στο Νέο Ηράκλειο, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους για σειρά πλημμεληματικών πράξεων.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη κατά των συλληφθέντων στην αντιφασιστική συγκέντρωση για βία κατά υπαλλήλων, πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απείθεια, διατάραξη κοινής ειρήνης, στάση, παράνομη οπλοφορία, άρνηση δακτυλοσκόπησης και παραβίαση μέτρων πρόληψης μετάδοσης ασθενειών.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο, ωστόσο, η δίκη τους αναβλήθηκε για τις 13 Νοεμβρίου καθώς δεν είχαν προσέλθει κρίσιμοι μάρτυρες, ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης ανέφεραν ότι κάποιοι εκ των κατηγορουμένων έφεραν τραύματα από τα χθεσινά επεισόδια.

Παράλληλα, ο αρμόδιος εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος των 9 συλληφθέντων από τη συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο για απείθεια και παραβίαση μέτρων πρόληψης μετάδοσης ασθενειών, υπόθεση για την οποία ορίστηκε ρητή δικάσιμος.

Πηγή: newsbeast.gr