«Τον Αντόνιο Παντσέρι (σ.σ. φερόμενο ως «εγκέφαλο» του σκανδάλου Qatargate) δεν τον νοιάζει η αλήθεια, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να σώσει τον εαυτό του και την οικογένεια του», δήλωσε ο συνήγορος της Ελληνίδας ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Θυμίζουμε ότι η Εισαγγελία των Βρυξελλών αναμένεται να αποσύρει το αίτημα έκδοσης της κόρης και της συζύγου του κ. Παντσέρι από την Ιταλία στο Βέλγιο, και πως αυτή η αλλαγή στάσης «συμπεραίνεται από επίσημο έγγραφο, το οποίο κοινοποιήθηκε τις προηγούμενες ώρες», όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα «La Stampa».

Κατόπιν αυτών των εξελίξεων ο κ. Δημητρακόπουλος δηλώνει πως ο κ. Παντσέρι «θα δώσει ό,τι του πουν να πει για την κ. Καϊλή, αλλά δεν θα μπορέσει να το αποδείξει. Ποτέ δεν αναφέρθηκε στο όνομα της κ. Καϊλή, η οποία διαψεύδει κάθε κατηγορία εναντίον της από τον κ. Παντσέρι», προσθέτοντας ότι η πελάτης του «συνεργάζεται με τις βελγικές αρχές, καταθέτει στο αστυνομικό τμήμα όσα γνωρίζει όποτε της το ζητούν, αλλά δεν μπορεί να ομολογήσει ενοχή για κάτι για το οποίο δεν είναι ένοχη. Όπως στον κ. Παντσέρι προτάθηκε δικαστική συμφωνία με ανταλλάγματα, έτσι και στην κ. Καϊλή πρότειναν να δηλώσει ενοχή και της είπαν ότι θα είναι σύντομα στο σπίτι της με το παιδί της. Μετά την υπέβαλαν στα βασανιστήρια».

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σχέσεις και επαφές της κ. Καϊλή με τη Ρωσία, ο συνήγορος της είπε ότι «στη δικογραφία που έχω στα χέρια μου, δεν υπάρχουν αναφορές για σχέσεις με τη Ρωσία» σημειώνοντας ακολούθως ότι η ευρωβουλευτής δεν αποκάλεσε ποτέ «τοξικό τέρας» τον σύντροφο της, και πως έτσι αποκάλεσε «τα λεφτά που διαπίστωσε ότι βρίσκονταν κρυμμένα στο σπίτι της».

Αναφερόμενος στην κατάθεση του Αντόνιο Παντσέρι σε σχέση και με την παύση του αιτήματος για έκδοση στο Βέλγιο της συζύγου και της κόρης του, ο κ. Δημητρακόπουλος είπε ότι «ακόμη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Γαλλίας να του πουν ότι είναι εμπλεκόμενος, θα το κάνει για να σώσει την οικογένεια του και τον εαυτό του. Οι απατεώνες είναι έξω και αυτοί που δηλώνουν αθώοι είναι μέσα. Κομμάτια να την κάνουν, δεν πρόκειται να παραδεχθεί κάτι για το οποίο δεν είναι ένοχη, αυτό η Εύα Καϊλή μου ζήτησε να το επαναλαμβάνω σε κάθε συζήτηση για εκείνη».

Τέλος, ενοχλημένος από τα συνεχιζόμενα δηκτικά σχόλια, κυρίως στα social media, σχετικά με την προφορά του όταν μιλάει τη γαλλική γλώσσα, όταν βρίσκεται στο Βέλγιο, ο κ. Δημητρακόπουλος είπε ότι την πρώτη φορά το αντιμετώπισε με χιούμορ. Συνέχισε όμως λέγοντας ότι «εγώ μιλάω στα γαλλικά, γιατί πρέπει να ενημερωθεί η κοινή γνώμη στο Βέλγιο, που έχει κυριολεκτικά επαναστατήσει για τα βασανιστήρια στην Εύα Καϊλή που αύριο μπορεί να γίνουν εις βάρος μιας άλλης γυναίκας».

Πηγή: newsbeast.gr