Στους Ρομά που διαμένουν στον οικισμό «Νέα Σμύρνη» στη Λάρισα όπου επιβεβαιώθηκαν κρούσματα του κορονοϊού εστίασε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη το πρωί της Παρασκευής ο δήμαρχος Λάρισας, Απόστολος Καλογιάννης.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος σημείωσε πως τα κρούσματα κορονοϊού στον οικισμό αποτελούν μια εξέλιξη που απευχόταν να συμβεί.

«Δεν τηρούνταν τα μέτρα προστασίας στον οικισμό των Ρομά, είχαν παρατηρηθεί συνωστισμοί. Πρόκειται για οικισμό στα όρια του αστικού ιστού και αυτό δυσκολεύει την καραντίνα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης και σημείωσε πως αφού είχε τεθεί σε ισχύ το μέτρο της καραντίνας – βρήκε έναν Ρομά στη λαϊκή αγορά και τον «μάντρωσε».

«Η περίμετρος της καραντίνας είναι και πέραν του οικισμού των Ρομά. Στον οικισμό των Ρομά ζουν περίπου 2.500 έως 3.000 άνθρωποι ενώ σε ό,τι αφορά την ευρύτερη περιοχή η προσωπική εκτίμηση είναι ότι μιλάμε γαι 5.000 κόσμο» εξήγησε.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι άνθρωποι που μπήκαν σε καραντίνα και δεν ζουν στον οικισμό των Ρομά «διαμαρτύρονται γιατί οι ίδιοι τηρούσαν τα μέτρα προστασίας και συνεχίζουν να τα τηρούν».

«Βλέπω την ψυχραιμία και τη σύνεση, δεν τη βλέπω στους Ρομά» συμπλήρωσε.

Τέλος ο δήμαρχος Λάρισας σήμανε καμπανάκι κινδύνου για τον Τύρναβο που όπως είπε «είναι σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από τη Λάρισα και έχει αντίστοιχο ή και μεγαλύτερο οικισμό Ρομά» ενώ γνωστοποίησε, τέλος, ότι έχει ζητήσει από τον ΓΓ Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων να εφαρμοστεί το ειδικό σχέδιο για τη δομή στο Κουτσόχερο με 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες.