Οι καταδικασθέντες στη δίκη της Χρυσής Αυγής ζήτησαν ελαφρυντικά μέσω των συνηγόρων τους. Ο δικηγόρος του Γιώργου Ρουπακιά ζήτησε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Συγκεκριμένα η υπεράσπιση του Γιώργου Ρουπακιά ζήτησε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου μέχρι και την τέλεση της πράξης αλλά και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

«Ο Γιώργος Ρουπακιάς, κάθε φορά λέει έκλεισα δυο σπίτια, ένα του Παύλου Φύσσα και ένα το δικό μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του απευθυνόμενος στο δικαστήριο.

Στη συνέχεια δικηγόρος τόνισε πως ο εντολέας του επί 4,5 χρόνια βρίσκεται κλεισμένος σε ένα διαμέρισμα 50 τ.μ. χωρίς να έχει πολλές φορές ούτε τη δυνατότητα να μεταβεί σε γιατρό.

Μάλιστα , ισχυρίστηκε ότι ο εντολέας του δαιμονοποιήθηκε από τα ΜΜΕ και εμφανίστηκε ως αμετανόητος όταν είπε πως πρόκειται για μια «απλή ανθρωποκτονία» εννοώντας πως δεν υπήρχε πολιτικό κίνητρο.

Αναγνώριση ελαφρυντικών ζητούν οι συνήγοροι υπεράσπισης

«Μάχη» για την αναγνώριση ελαφρυντικών δίνουν οι συνήγοροι υπεράσπισης των καταδικασθέντων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Η αναγνώριση ελαφρυντικών ή όχι, άλλωστε , θα καθορίσει και το πλαίσιο των ποινών που θα τους επιβληθεί.

Από τους συνολικά 65 κατηγορούμενους για Εγκληματική Οργάνωση ένοχοι κρίθηκαν οι 50. Επτά, πρώην μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου της ΧΑ, καταδικάστηκαν για διεύθυνση της Οργάνωσης.

Πρόκειται για τους: Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Από τους υπόλοιπους 43 που αντιμετωπίζουν μόνο το αδίκημα της ένταξης, αθώοι κρίθηκαν οι 15 και ένοχοι οι 30.

Επίσης, μεταξύ των καταδικασθέντων για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση είναι οι δολοφόνοι του 25χρονου Σ. Λούκμαν, δύο εκ των εμπλεκόμενων στην επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια», ένας από την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» και ο φερόμενος ως πυρηνάρχης της ΧΑ στην Ιεράπετρα που έχει καταδικαστεί για επίθεση σε πακιστανούς εργάτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την απόφαση του δικαστηρίου να μετατρέψει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη όσον αφορά στην επίθεση σε μέλη του ΠΑΜΕ, το εν λόγω αδίκημα παραγράφεται τον Σεπτέμβριο του 2021.

Πηγή: newsbeast.gr