Ως «Παρεξηγημένο πρόσωπο, προβεβλημένο αρνητικά» περιέγραψε τον Ηλία Κασιδιάρη ο συνήγορος του κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του για τα ελαφρυντικά που αιτήθηκε.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος καταδικάστηκε ως διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης, ζήτησε, μέσω των συνηγόρων του, τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας δίκης.

«Ο κύριος Κασιδιάρης είναι ένα παρεξηγημένο πρόσωπο, αρνητικό προβεβλημένο. Υπήρξε ένας ορυμαγδός κυνηγητού σε βάρος του, ένα κυνήγι μαγισσών» ανέφερε χαρακτηριστικά η υπεράσπιση του τονίζοντας ότι οι αθωωτικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί για άλλες υποθέσεις με κατηγορούμενο τον ίδιο, το αποδεικνύουν.

Μάλιστα υπογράμμισαν ότι ο εντολέας τους στοχοποιήθηκε.

Τα ελαφρυντικά που ζήτησε η πλευρά Ζαρούλια

Η Ελένη Ζαρούλια, μέσω του συνηγόρου της, αιτήθηκε την αναγνώριση των ελαφρυντικών του σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

«Αν η κυρία Ζαρούλια δεν ήταν σύζυγος του Νικ. Μιχαλολιάκου και δεν είχε κάνει τη μια ομιλία από την οποία κρίθηκε ένοχη, δεν θα βρισκόταν σε αυτή τη θέση» υποστήριξε ο συνήγορος της, καταλήγοντας ότι «είναι αυτονόητο για ένα μέλος του κοινοβουλίου με τέτοιο αξίωμα να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Ο Έλληνας βουλευτής είναι ένας ξεχωριστός μεταξύ των πολιτών».

Επίσης, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Πολύβιος Ζησιμόπουλος ζήτησε την αναγνώριση των ελαφρυντικών του σύννομου βίου και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

(Φωτογραφία αρχείου)

Πηγή: newsbeast.gr