«Σπάσε τη σιωπή, είμαστε εδώ» είναι το μήνυμα που στέλνουν γυναίκες αστυνομικοί στο Σύνταγμα, οι οποίες μοιράζουν ενημερωτικό υλικό στους πολίτες με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών. Μάλιστα στο σημείο έφτασε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μηνύματα Δένδια και Βαρβιτσιώτη για τη Διεθνή Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Μήνυμα για τη Διεθνή Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών ανάρτησε στο λογαριασμό του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. « Όχι στη σιωπή. Όχι στην ανοχή. Δεν αποστρέφουμε το βλέμμα. Η βία κατά των γυναικών δεν έχει θέση στην κοινωνία μας και σε καμία κοινωνία», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών.

Μήνυμα για τη Διεθνή Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών ανάρτησε στο λογαριασμό του στο twitter και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Είναι λυπηρό εν έτει 2022 να μιλάμε για βία κατά των γυναικών», ανέφερε και πρόσθεσε: «Είναι ωστόσο ενθαρρυντικό που όλο και περισσότερες γυναίκες σπάνε τη σιωπή τους. Μίλα, δεν είσαι μόνη!».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας για τη Διεθνή Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

«Καταδικάζουμε τα φρικιαστικά εγκλήματα κακοποίησης σε βάρος γυναικών, παιδιών, που δικαίως προκαλούν τη λαϊκή οργή. Η αγανάκτηση μπορεί να μετατραπεί σε δύναμη οργάνωσης και διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών των γυναικών, των παιδιών, για ολόπλευρη κοινωνική προστασία και στήριξη. “Ασπίδα προστασίας” κάθε γυναίκας από την πολύμορφη βία είναι ο αγώνας ενάντια στην πολιτική διαχρονικά των κυβερνήσεων, που υποκαθιστούν την κρατική ευθύνη με την παραπέρα εμπλοκή ιδιωτών και ΜΚΟ στον τομέα της πρόληψης και κοινωνικής προστασίας», τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δήλωσή του για τη Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και κατέληξε:

«Μπορούμε να νικήσουμε τη θλίψη με τη θέληση της δράσης για την ανατροπή του κόσμου της εκμετάλλευσης, της βίας, της γυναικείας ανισοτιμίας, που γεννά τους δράστες- τέρατα και τις σάπιες αξίες».