Η αστυνομία με ανακοίνωσή της δίνει διευκρινήσεις σχετικά με το ταξίδι του Γιάννη Λαγού στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από την παρουσία του στο δικαστήριο.

Η ΕΛΑΣ αναφέρει πως για τον Ευρωβουλευτή υπάρχει ειδική διαδικασία, ενώ δεν υπήρξε καθυστέρηση στην αποστολή του εγγράφου προς τις αεροπορικές υπηρεσίες σχετικά με τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομία: «Σχετικά με δημοσιεύματα του Τύπου περί δήθεν καθυστερημένης αποστολής εγγράφου από την ΕΛ.ΑΣ. για τους καταδικασθέντες της Χ.Α., προς τις υπηρεσίες και αεροπορικές εταιρείες του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

  • το έγγραφο που απεστάλη δεν αφορά στον καταδικασθέντα Ιωάννη Λαγό, για τον οποίο υπάρχει ειδική διαδικασία επειδή είναι ευρωβουλευτής,
  • συγκεκριμένα, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και εντολή του εισαγγελέα Εφετών, από τον Ιούλιο 2019 ο Ιωάννης Λαγός υποχρεούται να εμφανίζεται, κάθε φορά που θέλει να ταξιδέψει, στον Αξιωματικό Υπηρεσίας αναχωρήσεων του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών και να υπογράφει, σχετικό έγγραφο περί άσκησης των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων, δηλώνοντας και τον τόπο διαμονής του στο εξωτερικό. Η διαδικασία αυτή ακολουθείται ανελλιπώς, ακολουθήθηκε και την προηγούμενη εβδομάδα που ο Ιωάννης Λαγός ταξίδεψε προς Βρυξέλλες .

Συμπερασματικά, καμιά ανακολουθία ή καθυστέρηση δεν υπήρξε με το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. προς τις αεροπορικές υπηρεσίες. Το έγγραφο απεστάλη έγκαιρα και σφράγισε κάθε απόπειρα αεροπορικής εξόδου από τη χώρα των καταδικασθέντων της Χ.Α.».

Σημειώνεται πως ο Γιάννης Λαγός καταδικάστηκε σε 13 χρόνια και 8 μήνες κάθειρξη για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, με τον Ευρωβουλευτή να βρίσκεται στο διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης.

Πηγή: newsbeast.gr