Διεκόπη για τις 15 Ιανουαρίου του 2021, η δίκη για τον θάνατο της μικρής Μελίνας. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, διέκοψε καθώς όπως αναφέρθηκε το δικαστήριο είχε κάποια περαιτέρω ερωτήματα για αυτό και διατάχθηκε πραγματογνωμοσύνη ώστε να απαντηθούν.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η εισαγγελική πρόταση ήταν κόλαφος κατά της αναισθησιολόγου προτείνοντας την ενοχή της υποστηρίζοντας πως η δική της αδράνεια ήταν εκείνη που επέφερε τον θάνατο του μικρού κοριτσιού και όχι η αλλεργική αντίδραση όπως υποστηρίζει η κατηγορούμενη.

Η 4χρονη Μελίνα είχε χάσει τη ζωή της μετά από επέμβαση ρουτίνας τον Δεκέμβριο του 2015, στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Κόλαφος ο εισαγγελέας – Το μοιραίο 20λεπτο της αδράνειας

Ενοχή της αναισθησιολόγου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήταν η πρόταση του Εισαγγελέα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, όπου μπήκε στην τελική ευθεία η εκδίκαση της υπόθεσης θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, μετά από επέμβαση για κρεατάκια, στο Βενιζελειο νοσοκομείο τον Δεκέμβριο του 2015.

Ο Εισαγγελέας υποστήριξε ότι δεν αποδείχθηκε πως υπήρξε αλλεργική αντίδραση, όπως υποστηρίζει η αναισθησιολόγος. Όπως επισήμανε υπήρξε αφενός αδράνεια ενός περίπου 20λεπτου, από την στιγμή που το παιδί εμφάνισε βρογχοσπασμό και αφετέρου λανθασμένη αντιμετώπιση αυτού του βρογχόσπασμου.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό το διάστημα αυτό του 20λεπτου αδράνειας ήταν καταλυτικό και ικανό να προκαλέσει το κακό που συνέβη και παράλληλα η κατηγορούμενη θεώρησε ότι ο βρογχοσπασμος ήταν ένδειξη επικείμενης ανακοπής ωστόσο δεν ήταν. 

Ακόμα είπε ότι δεν χορήγησε βρογχοσταλτικά, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, χορήγησε υπερβολική δόση αδρεναλίνης και η υψηλή δόση αδρεναλίνης μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στην καρδιά, όπως δυστυχώς συνέβη στην πορεία στην Μελίνα αναφέρει το cretalive.gr.

Ο εισαγγελικός λειτουργός υποστήριξε ότι οι λανθασμένες ενέργειες της αναισθησιολόγου οδήγησαν στην τραγική κατάληξη και πρότεινε ενοχής της σύμφωνα με κατηγορητήριο.

Πηγή: newsbeast.gr