Καταδικάστηκαν ως διευθύνοντες της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή ο Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παπάς, Ηλίας Παναγιώταρο, Γιώργος Γερμενή και Αρτέμης Ματθαιόπουλο.

Τι γίνεται όμως με τη θέση του Γιάννη Λαγού στην Ευρωβουλή; Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας στο OPEN είπε ότι ακόμα και ο κ. Λαγός φυλακιστεί θα παραμείνει ευρωβουλευτής. Και μάλιστα θα παίρνει κανονικά τον μισθό του.

«Δυστυχώς ο κ. Λαγός δεν μπορεί να φύγει από την Ευρωβουλή. Δεν υπάρχει τρόπος εκπτώσεώς του από το αξίωμα αυτό. Ακόμα και αν επέρχονταν έκπτωση, πάλι χρυσαυγίτες θα έπαιρναν την έδρα, ο επόμενος σε σταυρούς στο ίδιο κόμμα. Μπορεί να συλληφθεί και να εκτίσει την ποινή του, αλλά το αξίωμα δεν μπορεί να το χάσει. Θεωρητικά θα είναι ευρωβουλευτής. Θα μισθοδοτείται κανονικά. Άρση ασυλίας μπορεί να γίνει -θα χρειαστεί κάποιο διάστημα- αλλά για την έκπτωση από το αξίωμα θα πρέπει να υπάρξει αμετάκλητη καταδίκη» είπε.

Όσον αφορά στις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα, που ευνοούν τη μη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, δήλωσε πως και χωρίς τις αλλαγές, η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων δεν θα ίσχυε άμεσα.

Λαγός: Θα είμαι πίσω οικειοθελώς εάν ζητηθεί η κράτησή μου

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του από τις Βρυξέλλες όπου και βρίσκεται ο Γιάννης Λαγός ανέφερε:

«Έζησα σε ένα καθεστώς πλήρους τρομοκράτησης όλων των θεσμών στην Ελλάδα, ζήσαμε το απόλυτο δικαστήριο του βουνού. Η δημοκρατία του βουνού επέστρεψε. Είδαμε τον όχλο να τρομοκρατεί και να απαιτεί επί πίνακι το κεφάλι 67 αθώων κατηγορουμένων σύμφωνα με μια ψευδέστατη δικογραφία και των οικογένειών τους. Αυτή είναι η δημοκρατία στην Ελλάδα».

Ισχυρίστηκε ότι θα προσφύγει με όλες τις δυνατότητες που του δίνει η ευρωβουλή, αλλά παράλληλα πως θα επιστρέψει και οικειοθελώς στην Ελλάδα αν ζητηθεί η κράτησή του.

«Ακούγονται κάτι φήμες ότι δεν θα γυρίσω στην Ελλάδα και ότι θα προσπαθήσω να εξαφανιστώ. Δεν ήμουν ποτέ φυγόπονος, δεν έφυγα ποτέ από εκεί που με καλούσε το καθήκον. Θα είμαι πίσω οικειοθελώς εφόσον ζητηθεί η κράτησή μου. Δεν κάνω πίσω με τίποτα».

Χαρακτήρισε τη δίκη «αισχρή» και τους δικαστές «ανθρωπάκια που σέρνονται προκειμένου να αναρριχηθούν στα αξιώματα που θέλουν».

«Δεν θα υποκύψουμε, αυτή είναι η δικαιοσύνη τους, τους τη χαρίζουμε» τόνισε.

Πηγή: newsbeast.gr