Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Ό,τι χρειάζεται, ό,τι πρέπει να γίνει, θα γίνει. Έχουμε τη δυνατότητα και την ικανότητα να αντιμετωπίσουμε ό,τι και να προκύψει. Η συνδρομή των τοπικών αρχών είναι περισσότερο από απαραίτητη. Ο άμεσος στόχος είναι να δώσουμε 10 μέρες καιρό στο σύστημα Υγείας. Εμείς έξω, εσείς στο σπίτι. Στο σπίτι πολύ προσεκτικά. Από γιορτές, η Κατερίνα κι ο Αντρέας να γιορτάσουν απ’ το τηλέφωνο. Στις απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις: στα ψώνια, στον δρόμο, στη δουλειά, παντού με μάσκα. Το ξαναλέω, ειδικά με τη δουλειά, όλοι με μάσκα» είπε χαρακτηριστικά.

Κιαι πρόσθεσε: «Εμείς θα ελέγχουμε κάθε σημείο συνάθροισης και θα βοηθάμε όπου ζητηθεί. Θα πάμε νομό νομό και πόλη πόλη, θα πάμε όπου χρειάζεται για να μηδενίσουμε τις εστίες μετάδοσης. Το ζήτημα δεν είναι να κόβουμε πρόστιμα, πρέπει, όλοι μαζί, να κόψουμε τον δρόμο στον ιό».

Τζιτζικώστας: Πρέπει να βοηθήσουμε τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

«Κάνω έκκληση προς τους πολίτες. Είναι στο χέρι όλων μας για το πότε θα φύγουμε από αυτόν τον εφιάλτη και το πόσο σύντομα θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Πρέπει το επόμενο διάστημα να κάνουμε λίγο ακόμα υπομονή. Μένουμε σπίτι και η μετακίνηση να είναι μόνο αν κρίνεται απαραίτητη. Πρέπει να βοηθήσουμε τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας διότι δίνουν μια τεράστια μάχη με τον ιό», τόνισε σε δηλώσεις του ο Απόστολος Τζιτζικώστας σύμφωνα με το thestival.gr.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως υπέγραψε σήμερα απόφαση διάθεσης ενός κονδυλίου 1,5 εκ. ευρώ για την προμήθεια 60 οχημάτων για την ΕΛΑΣ αλλά και για την στήριξη της Αστυνομίας με υλικοτεχνική υποδομή.

«Οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ κάνουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες υποδειγματική δουλειά και στους ελέγχους που κάνουν στο ζήτημα της πανδημίας αλλά και ταυτόχρονα διατηρώντας την εγκληματικότητα σε χαμηλά επίπεδα», τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Kαι πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να συνδράμουμε στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας με ό, τι δυνατότητες και μέσα διαθέτουμε».

Πηγή: newsbeast.gr