Κατά της Χρυσής Αυγής στράφηκε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Δευτέρας (5/10) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τονίζοντας πως τα μέλη της είναι «μαχαιροβγάλτες».

«Η τρομοκρατία στην Ελλάδα είναι υποτονική, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχει», τόνισε ο υπουργός και δήλωσε πως «είναι υποχρέωση της πολιτείας να εξιχνιάσει όλες τις υποθέσεις. «Εργαζόμαστε και για την εξιχνίαση της υπόθεσης της Marfin» σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της την Τετάρτη. «Είναι μαχαιροβγάλτες. Δεν παλεύουν με τα χέρια τους αλλά βγάζουν μαχαίρια. Είναι όλοι δειλοί. Πρέπει να σταθούμε όλοι ενεργά απέναντι σε αυτό το φαινόμενο» υπογράμμισε.

Για την εφαρμογή των μέτρων κατά του κορονοϊού

«Η προσπάθεια της αστυνομίας με ήπια μέσα για να εφαρμοστούν τα μέτρα είναι υπεράνθρωπη» είπε ο υπουργός, ενώ στη συνέχεια έκανε έκκληση στη συνείδηση όλων.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι όποιο μέτρο τίθεται σε ισχύ κατά του κορονοϊού έχει επιπτώσεις στην οικονομία. Γι’ αυτό πρέπει τόσο οι πολίτες όσο και οι επιχειρηματίες να λάβουν σοβαρά υπόψη τα μέτρα.

«Οι έλεγχοι και οι αποτροπές είναι χιλιάδες. Αυτό που μπορεί να κάνει ένας αστυνομικός είναι να κόψει πρόστιμα. Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα πια η ευθύνη του καθενός. Αυτή τη στιγμή περνάμε μια δοκιμασία» επεσήμανε.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης προσέθεσε ότι η δουλειά της πολιτείας και των αρχών είναι να εποπτεύσουν την εφαρμογή των μέτρων για μηδενισμό του προβλήματος.

«Το πρόβλημα είναι στις πλατείες. Συσσωρεύονται μαζικά σε πλατείες» είπε και συμπλήρωσε πως «τα μέτρα κλιμακώνονται διαρκώς» ενώ εξέφρασε την άποψή του πως θα αποδώσουν.

«Εάν νοσήσει η αστυνομία, καταρρέει το κράτος» διαμήνυσε ο υπουργός και χαρακτήρισε «σημαντικό» θέμα τους μετανάστες που νοσούν, ενώ διευκρίνισε πως «το πρόβλημα είναι ελεγχόμενο». «Το ζήτημα είναι στο κέντρο της Αθήνας», τόνισε.

Για τις καταλήψεις που γίνονται στα σχολεία

«Δεν θα ασκήσουμε βία στα παιδιά για να ανοίξουμε τα σχολεία. Η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία έχει δικαιωθεί πλήρως. Δεν έχουμε κρούσματα στα σχολεία», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Πιστεύω ότι θα τελειώσουν γιατί δεν έχουν κανένα σκοπό. Τις καταστάσεις αυτές τις πληρώνουν τα παιδιά που θέλουν να περάσουν στο πανεπιστήμιο» σημείωσε.

«Η αστυνομία μπορεί να παρέμβει στις καταλήψεις μόνο με εντολή εισαγγελέα» επεσήμανε.

Πηγή: newsbeast.gr