Τα μέτρα για τη πρόληψη του κορονοϊού φαίνεται πως αλλάζουν την συνήθη διαδικασία της μεταγωγής στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών στο Εφετείο των καταδικασθέντων για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Τα φυλακιστήρια, σύμφωνα με πληροφορίες , είναι έτοιμα, ωστόσο, μετά από συνεννόηση των αρμόδιων αρχών, αστυνομικός θα μεταβεί στην Εισαγγελέα Εφετών, προκειμένου να παραλάβει τα έγγραφα και να τα επιδώσει στη συνέχεια στο αρμόδιο τμήμα για τη μεταγωγή των καταδικασθέντων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλειονότητα των κρατουμένων θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, ενώ οι υπόλοιποι θα μεταχθούν στο Μαλανδρίνο και στις φυλακές Τρικάλων.

Την ίδια ώρα, μέσω του συνηγόρου του ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός καταθέτει έφεση για την σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Στη συνέχεια αναμένεται να υποβάλει το εφετήριο στη νομική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου ώστε να ζητήσει να μην κινηθεί η διαδικασία άρσης της ασυλίας του.

Το απόσπασμα της απόφασης που αφορά στο Γιάννη Λαγό , σύμφωνα με πληροφορίες , διαβιβάζεται εντός της ημέρας μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στο Ευρωκοινοβούλιο.

Πηγή: newsbeast.gr