Με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο το Κίνημα Αλλαγής ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται θέμα διαλόγου συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, μέσω τηλεδιάσκεψης, το μεσημέρι, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης, με αφορμή ερώτηση για τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Δημήτρη Ρέππα, ότι είναι αυτονόητος ο διάλογος του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε:

«Η περίπτωση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια καμένη υπόθεση. Η αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής έχει αποφασιστεί κι επικυρωθεί από το Συνέδριο και δεν αλλάζει».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, επεσήμανε πως όποιος επιχειρεί να το ταυτίσει κάνει λάθος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ και του Γαβρόγλου βαδίζει η υπουργός Παιδείας»

Εν τω μεταξύ σκληρή κριτική στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως με αφορμή το θέμα της ζωντανής μετάδοσης του μαθήματος έκανε το ΚΙΝΑΛ. Τόσο ο Παύλος Χρηστίδης όσο και η αρμόδια βουλευτής για θέματα Παιδείας, Χαρά Κεφαλίδου, μίλησαν για βιαστικούς κι αντιφατικούς χειρισμούς από την υπουργό Παιδείας σχετικά με την μετάδοση των μαθημάτων στα παιδιά που δεν θα πάνε στο σχολείο.

«Άλλο το ψηφιακό σχολείο κι άλλο το live streaming μάθημα. Δεν γίνεται πουθενά στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφεραν κατηγορώντας την κ. Κεραμέως πως επιχειρεί να εφαρμόσει το μέτρο «άρπα κόλα, χωρίς καμία προετοιμασία και χωρίς γνωμάτευση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων». Συνεχίζει, τόνισαν, στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα από όσα έκανε στη Παιδεία ο κ. Γαβρόγλου καταργώντας τις μεταρρυθμίσεις της Άννας Διαμαντοπούλου.

«Δεν υπάρχει εθνικός διάλογος ούτε επανασυστήνει και λειτουργεί το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας», είπε η κ. Κεφαλίδου τονίζοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει ως πρόταση την μεταρρύθμιση του ψηφιακού σχολείου, τη μεταρρύθμιση του 2011, και δήλωσε ότι θα συνεχιστεί εντατικά ο αντιπολιτευτικός έλεγχος στη Βουλή για την κυβερνητική πολιτική στη Παιδεία.

Πηγή: newsbeast.gr