Μια χελώνα έψαχνε απεγνωσμένα ένα μέρος να γεννήσει τα αυγά της σε παραλία του Ρεθύμνου, αλλά η προσπάθειά της στέφθηκε από επιτυχία μετά από 5 ώρες, καθώς η παραλία έχει γεμίσει με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Η χελώνα βρισκόταν στην παραλία Δαμνόνι, νότια του νομού Ρεθύμνης, μεταξύ της Μονής Πρέβελη και του Πλακιά.

Σύμφωνα με μια ανάρτηση στο facebook που έκανε ο Σταύρος Βιολάκης, το περιστατικό καταγράφηκε στις 10 Ιουνίου. Όπως σημειώνει «η χελώνα επί 5 ώρες έψαχνε μέρος να κάνει τα αυγά της. Δεν είχε άλλη επιλογή παρά δίπλα στην ομπρέλα».

Όπως αναφέρει, στο σημείο βρέθηκαν δύο άνθρωποι που με προσοχή και χωρίς να δημιουργούν θορύβους, άφησαν τη χελώνα να εναποθέσει τα αυγά της στην άμμο και αφού τα σκέπασε και έφυγε, δημιούργησαν ένα πρόχειρο προστατευτικό φράχτη για να γίνει η επώαση χωρίς να καταστραφούν.

Ο κ. Βιολάκης έγραψε στην ανάρτησή του:

«Περίπου 10 Ιουνίου στο Δαμνόνι. Η χελώνα επί 5 ώρες έψαχνε μέρος να κάνει τα αυγά της. Δεν είχε άλλη επιλογή παρά δίπλα στην ομπρέλα.

Ευτυχώς, βρέθηκαν 1-2 άνθρωποι να φροντίσουν λίγο την κατάσταση και ευτυχώς που αυτήν την είδαμε.

Η παραλία όπως και τόσες άλλες ασφυκτικά γεμάτη ομπρέλες.

Ας προσέχουν οι αρχές (ΕΤΑΔ στην προκειμένη περίπτωση) και να βλέπουν πέρα από τα οικονομικά και τη μύτη τους.

Θα παρακαλέσω να αναδημοσιευθεί το θέμα, μάλλον καλό θα κάνει.

Ευχαριστώ».

Περίπου 10 Ιουνίου στο Δαμνόνι. Η χελώνα επί 5 ώρες έψαχνε μέρος να κάνει τα αυγά της. Δεν είχε άλλη επιλογή παρά δίπλα…

Posted by Stavros Violakis on Thursday, June 22, 2023

Πηγή: newsbeast.gr