Τον φράχτη στον Έβρο και το στρατιωτικό φυλάκιο του Πετάλου, επισκέφθηκε ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο ΕΚ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης με τον υφυπουργό Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μεϊμαράκης, «αφού ενημερώθηκε αρμοδίως και συνεχάρη τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων για το εθνικό τους έργο», τόνισε ότι «το μεταναστευτικό είναι ένα σοβαρό ζήτημα το οποίο για να αντιμετωπιστεί ριζικά απαιτεί την αναθεώρηση της Συμφωνίας του Δουβλίνου».

Επισήμανε, ωστόσο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι «όταν έχεις έναν δύστροπο γείτονα, ο οποίος εργαλειοποιεί τη μεταναστευτική κρίση για να εκβιάζει και να απειλεί, αναγκαίο αποτρεπτικό εργαλείο είναι ο φράχτης».

Τέλος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «υπογράμμισε ότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη χρηματοδότηση, μεταξύ άλλων, και του φράχτη από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, γιατί, όπως επανέλαβε, τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης, τα οποία πρέπει να προστατεύουμε με κάθε τρόπο και αυτό είναι κάτι που όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε».

Πηγή: newsbeast.gr