Ο  Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς  απηύθυνε έκκληση για ακόμη μια φορά, κατά την επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, στους πολίτες  ζητώντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις και να μείνουν σπίτι.

«Τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες», είπε και έκανε αναφορά στην μετάδοση του ιού στην Ιταλία λέγοντας πως η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα μέτρα που πρέπει για να μην χαθούν άνθρωποι και να μην φτάσουμε στην ίδια κατάσταση.

«Οι περισσότεροι δείχνουν ευθύνη, αλλά υπάρχουν και κάποιοι ανεύθυνοι», τόνισε. Στη συνέχεια εξήγησε τη διαδικασία επαναπατρισμού Ελλήνων η οποία είναι σε εξέλιξη.

Ο κ. Χαρδαλιάς ρωτήθηκε και για τις μετακινήσεις που γίνονται οδικώς και συγκεκριμένα τις εικόνες από τα διόδια. Είπε πως «όλα τα μέτρα είναι πάνω στο τραπέζι και όλα τα μέτρα είναι μπροστά μας» και δεν απέκλεισε την απαγόρευση κυκλοφορίας.

«Τι αξία έχει να φύγουμε για να πάμε στις παραλίες και στα χωριά μας. Όταν φεύγεις μπορεί να νομίζεις πως δεν νοσείς, αλλά δεν ξέρεις τι έχεις. Με έναν άνθρωπο να έρθεις σε επαφή στο χωριό θα εξαπλωθεί η νόσος. Πρόκειται για ανθρώπινη ανοησία», είπε.