Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τη πορεία του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 13 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα και 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος αρχικά εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού από κορονοϊού και στη συνέχεια τόνισε: «Τα πρώτα 24ωρα της δεύτερης φάσης δείχνουν ότι η κοινωνία αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης και αντιμετωπίζει με σοβαρότητα την πρωτοφανή συγκυρία. Είναι προτιμότερο να προχωρήσουμε αργά από το να γυρίσουμε πίσω».

Στη συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε σε παραβάσεις που καταγράφηκαν χθες από επιχειρηματίες που είχαν τοποθετήσει τραπεζοκαθίσματα αγνοώντας τα περιοριστικά μέτρα τα οποία βρίσκονται ακόμα σε ισχύ και ενημέρωσε πως καταγράφηκαν 18 τέτοιες παραβάσεις και 414 παραβάσεις για μη προβλεπόμενες μετακινήσεις.

«Φαινόμενα σαν αυτά αποτελούν πρόκληση για τους υπόλοιπους που αντιλαμβάνονται την κατάσταση και ακολουθούν τις οδηγίες», είπε με αυστηρό τόνο ο κ. Χαρδαλιάς ενώ πρόσθεσε πως ισχύει κανονικά η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό.

Επίσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ που αποφασίστηκε με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

«Η διαμόρφωση νέας καθημερινότητας ίσως μας φαντάζει αργή αλλά πρέπει να συνεχίσουμε με σύνεση, μένουμε ασφαλείς, βγαίνουμε νικητές» κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.