Πανικός επικράτησε στη Βουλή της Τουρκίας, με τον Σουλεϊμάν Σοϊλού να τα βάζει με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντάς τους «παιδιά της Αμερικής», ενώ τους κατηγόρησε ότι παρέχουν «στήριξη στους τρομοκράτες του PKK».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Εθνοσυνέλευση για τον προϋπολογισμό του 2023, ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στη «μάχη κατά της τρομοκρατίας» και των «εμπόρων ναρκωτικών» της χώρας, με στελέχη της αντιπολίτευσης να του… θυμίζουν ότι νωρίτερα έβγαζε φωτογραφίες με άτομα που κατηγορούνται για εγκλήματα.

Ο Σοϊλού ύψωσε τη φωνή του, καθώς είδε μέσα στη Βουλή φωνάζουν τα στελέχη της αντιπολίτευσης συνθήματα όπως «ψεύτης Σουλεϊμάν», έχοντας σε πανό τις επίμαχες φωτογραφίες.

«Δεν υποκλιθήκαμε στα αδέρφια σας, δεν θα υποκύψουμε ποτέ σε εσάς». Απάντησε ο Σοϊλού, αποκαλώντας τα στελέχη της αντιπολίτευσης «παιδιά της Αμερικής» την οποία κατηγόρησε ότι «στηρίζει τους τρομοκράτες του PKK.

«Ολοι ίδιοι είστε. Είστε τα παιδιά της Αμερικής. Θα ηττηθείτε» φώναζε δείχνοντας με το δάχτυλό όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Αν έχεις μια ειλικρινή ιστορία, κανείς δεν μπορεί να σε αγοράσει, αν δεν έχεις μια ειλικρινή ιστορία, πουλήθηκες για ένα χάμπουργκερ» είπε ακόμη με εμφανή τον εκνευρισμό του.

Του πέταξαν βιβλιάρια

Την ίδια ώρα, βουλευτές του CHP πέταξαν τα βιβλιάρια με τους λογαριασμούς τους στον υπουργό Εσωτερικών. Ο ίδιος ωστόσο συνέχισε με την ίδια ένταση.

«Δεν λέω (να είναι τυφλή η αντιπολίτευση), μην είσαι τυφλός, τουλάχιστον νιώσε τι έχει γίνει στη χώρα. Η καρδιά σου είναι τυφλή. Ακόμα κι αν σκάσεις ή ραγίσεις, θα είμαστε δέντρα θα είμαστε χώμα, θα είμαστε νερό, θα ξαναέρθουμε σε αυτή την πατρίδα, αυτόν τον άγιο. Θα υπηρετήσουμε το έθνος» συνέχισε να λέει με κραυγές.

«Πολεμάμε κάθε είδους τρομοκρατία, δεν αναπνέουμε μέσα, είμαστε έξω και όπου υπάρχει τρομοκρατική οργάνωση. Θα μπουν στα κρησφύγετα τους. Υποσχεθήκαμε, μπήκαμε στα λημέρια τους και συνεχίζουμε να το κάνουμε Παρουσία της Ιστορικής Συνέλευσης, λέω ως γιος αυτής της χώρας, στα 100 χρόνια της Δημοκρατίας, δεν θα μείνει ούτε ένας τρομοκράτης στα σύνορα της αυτή η χώρα. Ολοι θα πάνε στα βουνά» είπε.

Πηγή: newsbeast.gr