Σοκολατάκια τα οποία έχουν σχήμα καρδιάς, λουλούδια και μπουκέτα αγάπης τα οποία τρώγονται αλλά ιδιαίτερες γευστικές μπάρες θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν ενόψει της Γιορτής της Μητέρας στις 8 Μαϊου, αυτοί που πέραν του συναισθήματος, σκέφτονται πρακτικά και θέλουν να είναι πρωτότυποι στα δώρα τους.

Η πρωτοβουλία, ανήκει στους Νίκο Iωάννου και Λίλιαν Κουίδου, οι οποίοι με όχημα το «The Chilli Factor Organic Farm» καλλιεργούν από το 2007 σε έκταση επτά στρεμμάτων στους Νέους Επιβάτες του Δήμου Θερμαϊκού, πολύχρωμα βρώσιμα λουλούδια από όλο τον κόσμο και microgreens, πρωτότυπα και «περίεργα» οργανικά λαχανικά, βότανα και μυρωδικά.

Το ζευγάρι των βιοκαλλιεργητών, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων διαθέτει τα προϊόντα του μέσω της Βιολογικής Αγοράς Παραγωγών που πραγματοποιείται κάθε Σάββατο σε χώρο που βρίσκεται δίπλα από το στρατόπεδο «Κόδρα», στον Δήμο Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη.

«Φέτος είναι η τρίτη χρονιά που διαθέτουμε βρώσιμες ανθοδέσμες και ήδη έχω οκτώ τηλεφωνικές παραγγελίες από ανθρώπους που τις προηγούμενες δύο χρονιές ήρθαν στον πάγκο μου γεμάτοι χαρά να αγοράσουν μία και έφυγαν με άδεια χέρια, αφού τις είχα πουλήσει όλες» επεσήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ. Κουίδου.

«Είναι η ανταπόκριση του κόσμου που φέτος σε συνεργασία με την pastry chef Σάντυ Δημητριάδου σκεφτήκαμε και διαθέτουμε τις βιολογικές σοκολάτες, σοκολατάκια και μπάρες σοκολατένιες, με γέμιση σος φράουλας που καλλιεργούμε και που είναι γεμάτες, μέσα και έξω με βρώσιμα λουλούδια» πρόσθεσε.

Ανάμεσα στα βρώσιμα λουλούδια τα οποία βρίσκονται κρυμμένα μέσα στις σοκολατένιες δημιουργίες, συμπεριλαμβάνονται σύμφωνα με την Λίλιαν Κουίδου, βιόλες, φλόγες, γκάβρια, γαρύφαλλο, το «λουλούδι της ωραίας Ελένης», το βοράγκιο και το κενταύριο, το βότανο που σύμφωνα με τη μυθολογία που θεράπευσε το κένταυρο Χείρωνα στη μάχη των Τιτάνων όταν τον χτύπησε ο Ηρακλής.

Όπως μάλιστα διευκρινίζει οι βρώσιμες ανθοδέσμες αποτελούνται από -ειδικής κατηγορίας καλλιέργειας- ντάλιες, κενταύρια, χρυσάνθεμα, καλέντουλες, γιασεμί, άλυσσους, φύλλα από πολύχρωμα σέσκουλα και φύλλα από σέλερι, ανθούς από άνιθο, βρώσιμες μαργαρίτες, κινέζικα και ιαπωνικά γαρύφαλλα, μαύρο κύμινο, σκυλάκια, βιόλες και ναστούρτιο, ενώ το φινόκιο, δηλαδή ο μάραθος, θα «ρέει« άφθονος, κυρίως για όγκο.

Τα βρώσιμα μπουκέτα αγάπης δεν θα στερούνται σε τίποτα της συσκευασίας, αφού οι δημιουργοί τους έχουν φροντίσει να τα στολίσουν με πολύχρωμες κορδέλες και άλλες αυτοσχέδιες κατασκευές από κραφτ χαρτί. Έτσι περισσότεροι από 30 «τυχεροί», πέραν των όσων έχουν ήδη κάνει την τηλεφωνική τους παραγγελία, θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν ένα διαφορετικό μπουκέτο αγάπης, πλήρως καταναλώσιμο και χρήσιμο (ως μυρωδικά για νοστιμιά)στο φαγητό .

«Η μανούλα που θα την παραλάβει, θα έχει τη δυνατότητα είτε να τη βάλει σε ένα βάζο με νερό και να κόβει για χρήση στο φαγητό της, όποιο άνθος ή φύλλο της είναι χρήσιμο, είτε θα μπορεί να τα τοποθετήσει σε κουπάκια και να τα αποθηκεύσει στο ψυγείο», επισήμανε η κ. Κουίδου.

Πηγή φωτογραφιών: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων/Νίκος Ιωάννου – Λίλιαν Κουίδου