Ρώσος στρατιώτης που κατέστρεψε ένα γερμανικής κατασκευής άρμα μάχης Leopard σε μάχη στην Ουκρανία έλαβε αμοιβή ενός εκατομμυρίου ρουβλίων (11.842 δολάρια) από ιδιωτικό ίδρυμα, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει τον στρατιώτη, τον Αντρέι Κραβτσόφ, να κάθεται σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου και να λαμβάνει πιστοποιητικό βράβευσης από τον Αλεξάντρ Καρέλιν, τρεις φορές Ολυμπιονίκη στην ελληνορωμαϊκή πάλη.

Το υπουργείο δεν διευκρίνισε πότε και πού ο Κραβτσόφ κατέστρεψε το άρμα μάχης ούτε τις λεπτομέρειες για τη νοσηλεία του, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Ρωσία λέει ότι οι δυνάμεις της έχουν καταστρέψει γερμανικής κατασκευής Leopards και αμερικανικής κατασκευής τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Bradley από τότε που η Ουκρανία ξεκίνησε μια αντεπίθεση νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Το Reuters δεν έχει μπορέσει να επαληθεύσει από ανεξάρτητές πηγές τους ισχυρισμούς αυτούς της Μόσχας.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε καταβάλει ατομικά μπόνους σε περισσότερους από 10.000 Ρώσους στρατιώτες από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία για την καταστροφή ή την αρπαγή ουκρανικού εξοπλισμού ή εξοπλισμού που προμήθευσε στο Κίεβο η Δύση. Το ρωσικό υπουργείο ανέφερε ότι τα μπόνους ανέρχονται σε 100.000 ρούβλια για άρματα μάχης και 300.000 ρούβλια για αεροσκάφη.

Παραδίδοντας το πιστοποιητικό βράβευσης, ο Καρέλιν είπε στον Κραβτσόφ: «Πρόκειται για θαυμάσιες πρόσθετες πληρωμές για όσους προκαλούν σημαντική ζημιά στον εχθρό, επιπλέον αυτής που κάνει το κράτος».

Το μπόνους καταβλήθηκε από ένα ταμείο που ιδρύθηκε από ιδιωτική ομάδα επιχειρηματιών, ένα παράδειγμα του πώς ορισμένες ρωσικές επιχειρήσεις αναζητούν τρόπους να επιδείξουν δημόσια την πίστη τους στη ρωσική εισβολή.

Πηγή: newsbeast.gr