Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος στη Μουμπάι, την οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, και τις γύρω περιοχές προκάλεσε σοβαρό πρόβλημα στο δίκτυο, στο πρώτο μπλακ-άουτ εδώ και πάνω από δύο χρόνια, με αποτέλεσμα χιλιάδες επιβάτες τρένων να μην μπορούν να φτάσουν στον προορισμό τους και να καθυστερήσουν οι εξετάσεις στα κολέγια.

Τη διακοπή προκάλεσαν «τεχνικά προβλήματα» λόγω εργασιών συντήρησης, όπως ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας του κρατιδίου Μαχαράστρα, όπου βρίσκεται η Μουμπάι, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Η παροχή ρεύματος έχει αποκατασταθεί στις περισσότερες περιοχές της πόλης, σύμφωνα με αξιωματούχους και αυτόπτες μάρτυρες.

Τα τρένα στο Μουμπάι είναι συνήθως ασφυκτικά γεμάτα, μεταφέροντας πάνω από 7 εκατ. ανθρώπους την ημέρα σε γραφεία και εργοστάσια, αλλά τα δρομολόγιά τους έχουν μειωθεί λόγω της πανδημίας της COVID-19 και πλέον πολύ λιγότεροι επιβάτες μετακινούνται με τον σιδηρόδρομο, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Ωστόσο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν σήμερα με φωτογραφίες ανθρώπων που περίμεναν σε ακινητοποιημένους συρμούς αλλά και σε σταθμούς τρένων. Οι σιδηροδρομικές συνδέσεις έχουν πλέον αποκατασταθεί, σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Times of India, λόγω του μπλακ-άουτ αναβλήθηκαν οι διαδικτυακές τελικές εξετάσεις στα κολέγια σε όλη τη Μουμπάι.

(φωτογραφία αρχείου)

Πηγή: newsbeast.gr