Επιμένει η ΚΑΕ ΑΕΚ στην πρόταση που έχει ρίξει στο… τραπέζι για ολοκλήρωση της τρέχουσας σεζόν της Basket League μέσω της πραγματοποίησης ενός άτυπου Final 8, παρότι η ανταπόκριση που έχει από τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος η ιδέα δεν είχε ιδιαίτερη απήχηση.

«Πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα συνέχισης και ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος. Το ξέρω ότι αυτή τη στιγμή μόνο εμείς το θέλουμε και το ζητάμε, αλλά θα επιμείνουμε. Είναι κρίμα και άδικο για όλους να βάλουμε παύλα, χωρίς να το παλέψουμε όσο μπορούμε. Θεωρώ ότι οφείλουμε τουλάχιστον να το μελετήσουμε για λόγους αξιοπιστίας του ελληνικού μπάσκετ. Το κουβέντιασα ακροθιγώς με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλος και θα το ξαναζητήσω στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ. Σιγά σιγά θα ανοίξουν τα γήπεδα και θα επιστρέψουμε σε μια κάποια κανονικότητα. Πρέπει λοιπόν να ξεφύγουμε από τη μοιρολατρία και να κάνουμε κάτι», δήλωσε ο διοικητικής ηγέτης της Ένωσης, Μάκης Αγγελόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα».

Και συνέχισε: «Πώς θα καλυφθεί το κενό από τις αρχές Μαρτίου έως τον Σεπτέμβριο; Οι προπονητές, οι φυσικοθεραπευτές και οι γιατροί υποστηρίζουν ότι το τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα απραξίας ελλοχεύει πολλούς κινδύνους τραυματισμών για τους παίκτες, χώρια η δυσκολία επανένταξης τους. Εμείς κιόλας θα κληθούμε στα τέλη Σεπτεμβρίου να παίξουμε στο Final 8 του Basketball Champions League, αλλά προσπερνώ το δήθεν μικρόφθαλμο όφελος και το θέτω σε γενικότερο βάση. Επιμένω: να μην παραδοθούμε αμαχητί ακυρώνοντας μια ολόκληρη σεζόν και αδικώντας τόση προσπάθεια. Δεν είναι σωστό να μπει παύλα, χώρια που μια πιθανή συνέχιση του πρωταθλήματος θα αποτελέσει πιλότο εν όψει της επόμενης σεζόν».

Μάλιστα, σημείωσε πως θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η σεζόν και με λιγότερους ξένους. «Εφόσον ανάψουν το πράσινο φως οι υγειονομικές Αρχές και η αθλητική ηγεσία, τότε με καλή πίστη και καλή θέληση θα βρεθεί μια λύση για να επιστρέψουμε στη δράση τον Ιούλιο: είτε να συνεχισθεί η σεζόν από εκεί που σταμάτησε, είτε να μεταβούμε κατευθείαν σε πλέι οφ, είτε να διοργανώσουμε ένα Final 8. Μπορούμε να συμφωνήσουμε κιόλας να παίξουμε με λιγότερους ξένους, με δύο ή τρεις αντί των έξι», επισήμανε σχετικά.

Πηγή: newsbeast.gr