Τη σύγκληση ευρείας σύσκεψης με όλους τους εμπλεκομένους στον αθλητισμό το πρωί της Πέμπτης στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τον νέο αθλητικό νόμο αποκάλυψε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Όπως είπε ο κ. Αυγενάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δεν έχει γίνει στο παρελθόν τέτοιου είδους σύσκεψη καθώς σε αυτήν θα συμμετάσχουν πρώην υπουργοί αθλητισμού-εκπρόσωποι όλων των κομμάτων αρμοδίων για τον αθλητισμό, ο πρόεδρος επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων Βουλής, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι ομάδας εργασίας της Σούπερ Λιγκ και εκπρόσωποι της Σούπερ Λιγκ 2.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα υπάρχουν εκπρόσωποι από ομοσπονδίες του ΠΣΑΤ, εκπρόσωποι των αθλητών αλλά  και εκπρόσωποι των νόμιμων λεσχών. «Έτσι αναδεικνύονται υγιείς φωνές, με αυτούς που πασχίζουν για καθαρό ποδόσφαιρο και κατά οπαδικής βίας είμαστε μαζί» υπογράμμισε.

Στη συνέχεια ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στο αυστηρό πλαίσιο που επιβάλλει ο νέος αθλητικός νόμος ο οποίος έρχεται στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα: «Αν συλληφθεί κάποιος που εμπλέκεται σε περιστατικό οπαδικής βίας, αυτομάτως προφυλακίζεται, εκδικάζεται κατά προτεραιότητα το περιστατικό και ξεκινά αμέσως η έκτιση της».

Πηγή: newsbeast.gr