Αθώος κρίθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο πρώην βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος για τα όσα είχε δηλώσει δημόσια περί της ομοφυλοφιλίας. Το πάλαι ποτέ μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου με το κόμμα της Ν.Δ. και ακολούθως των ΑΝ.ΕΛ. δικαζόταν μετά από μήνυση που είχαν καταθέσει σε βάρος του οι ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις Athens Pride, Thessaloniki Pride και Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας.

Οι οργανώσεις είχαν κινηθεί νομικά εναντίον του το 2016, κατηγορώντας τον για ομοφοβικά σχόλια στην εκπομπή του Alpha TV «Αυτοψία», και υποκίνηση «σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος και βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου τους».

Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε ότι οι επίμαχες δηλώσεις δεν παραβαίνουν τις διατάξεις του νόμου.

Φιλοξενούμενος στην ο Αχαιός πολιτικός είχε πει: «είναι μια καινούργια εφεύρεση ο όρος ομοφοβικός. Είναι άλλο η συμπεριφορά και άλλο το πρόσωπο. Άλλο η πράξη και άλλο ο δράστης… αλλά θα υπερασπίζομαι μέχρι τέλους και το δικαίωμα το δικό μου και πολλών άλλων – πιστέψτε με – είναι η συντριπτική πλειοψηφία, ότι υπάρχει μόνο άρσεν και θήλυ. Ότι δεν υπάρχει ουδέτερο».

Ο ίδιος ο κ. Νικολόπουλος μετά την αθωωτική απόφαση ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Αθώος! Αυτή είναι η απόφαση της Δικαιοσύνης, αφού όσα υποστηρίζω για την ομοφυλοφιλία είναι όσα υποστηρίζει η Αγία Γραφή, οι κανόνες των οικουμενικών Συνόδων, οι διδαχές των Αποστολών και των Πατέρων. Ασφαλώς και  δεν είναι ούτε ρατσιστικά, ούτε υποκινούν βία σε βάρος οποιουδήποτε!

Η Ελληνική Δικαιοσύνη για μία ακόμα φορά απέδειξε ότι η υπεράσπιση αρχών και αξιών που εμπεριέχονται στο Ευαγγέλιο και την Χριστιανική διδασκαλία, επ΄ ουδενί στρέφονται κατά της αυτοδιάθεσης του ατόμου και του αναφαίρετου δικαιώματός του να διατηρεί οποιονδήποτε σεξουαλικό προσανατολισμό, πολύ περισσότερο δε, επ΄ουδενί αποτελούν προτροπή προς οποιαδήποτε μορφή βίας και ρατσισμού.

Όλοι γνωρίζουν ότι σε όλο μου το δημόσιο βίο, πάντοτε υπερασπίστηκα τις ηθικές αξίες του Χριστιανισμού και της Δημοκρατίας. Χάριν αυτών με έστειλαν στη Βουλή των Ελλήνων οι πολίτες κοντά 30 χρόνια. Σε αυτές τις αξίες πιστεύει το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος του οποίου είμαι Πρόεδρος.

Σε αυτό το πλαίσιο, και χωρίς την πανοπλία της βουλευτικής ασυλίας, ούτε κρύφτηκα και ούτε έκρυψα ποτέ τις προσωπικές μου  πεποιθήσεις, που άλλωστε αποτελούν πεποιθήσεις για εκατομμύρια χριστιανούς.

Αλλά και ποτέ δεν αρνήθηκα την έκφραση της αντίθετης άποψης, πολύ περισσότερο, ποτέ δεν επεδίωξα τον παραμικρό φανατισμό ή το παραμικρό μίσος σε βάρος συνανθρώπων.  Άλλωστε, κάτι τέτοιο δεν συνάδει ούτε με τα πολιτικά, ούτε με τα Χριστιανικά μου φρονήματα.

Ποτέ δεν αισθάνθηκα να αντιμάχομαι την διαφορετικότητα στον σεξουαλικό  προσανατολισμό ως δικαίωμα, παρά μόνο τον φανατισμό που προέρχεται από όσους επιδιώκουν τη σιωπή των Χριστιανών και των απόψεων που αυτοί εκφράζουν. Η ελευθερία του λόγου και των ιδεών αποτελούν θεμέλιο της Δημοκρατίας.

Όπως και ο σεβασμός της πλειοψηφίας στη μειοψηφία… Θα συνεχίσω να ομιλώ τη γλώσσα της ειλικρίνειας και της αλήθειας με την οποία πάντα μιλάω και να υπερασπίζομαι τον εαυτό και τις αρχές μου σε κάθε βήμα, σε κάθε εποχή και απέναντι σε οποιονδήποτε, με τον σεβασμό και το θάρρος που ταιριάζει σε έναν πολιτικό που τιμάται τόσα πολλά χρόνια από τους Έλληνες πολίτες που ακόμα πιστεύουν στον Θεό, στην Πατρίδα, την Δημοκρατία και την Οικογένεια» !

Πηγή: newsbeast.gr