Ένας 34χρονος από την Κω έπεσε θύμα ηλεκτρονικής απάτης, καθώς με πρόσχημα ότι κέρδισε χιλιάδες κρυπτονομίσματα, τον δελέασαν για να παραχωρήσει κωδικούς του και στη συνέχεια του αφαίρεσαν περίπου 5.000 ευρώ από τον λογαριασμό του.

Σύμφωνα με την dimokratiki.gr, την 26η Φεβρουαρίου 2023 καταγγέλθηκε από τον 34χρονο ότι αφού δέχτηκε τηλεφώνημα από ένα κινητό τηλέφωνο ελληνικού παρόχου από μια γυναίκα πείσθηκε να εισέλθει στην ηλεκτρονική σελίδα της εταιρίας «coinmarketcap.com» ώστε να μεταφέρει κρυπτονομίσματα που του είχαν παραχωρηθεί.

Πληκτρολόγησε την διεύθυνση ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου στην ανωτέρω σελίδα καθώς και τον εξαψήφιο κωδικό που είχε λάβει μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με αποστολέα το «CoinMarketCap Account Support» και εισήλθε στην σελίδα.

Εκεί διαπίστωσε ότι ότι είχε στην κατοχή του 0,350 bitcoins αξίας 8.000 ευρώ περίπου.
H γυναίκα τον ενημέρωσε ότι θα τον καλούσε ο υπεύθυνος για να του υποδείξει τη διαδικασία για να μεταφέρει τα κρυπτονομίσματα σε λογαριασμό του.

Την 13:50 της ιδίας ημέρας δέχτηκε τηλεφώνημα από άλλο κινητό τηλέφωνο ελληνικού παρόχου κινητής τηλεφωνίας από άγνωστο άνδρα ο οποίος υποτίθεται ήταν ο υπεύθυνος της εταιρείας και ο οποίος του ζήτησε να εισέλθει στην ανωτέρω ηλεκτρονική σελίδα καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα της τράπεζας.

Επίσης, του ζήτησε τους κωδικούς προγράμματος «anydesk» για να εισέλθει στον υπολογιστή του και ο ημεδαπός τον άκουσε προκειμένου να ολοκληρώσει την διαδικασία της μεταφοράς των κρυπτονομισμάτων.

Ο απατεώνας απέκτησε πρόσβαση στον υπολογιστή του καθώς και στο κινητό του τηλέφωνο κι όταν το θύμα κάποια στιγμή διαπίστωσε ότι η οθόνη του υπολογιστή του έσβησε τότε υποψιάστηκε ότι έχει πέσει θύμα απάτης.

Μετά από μερικά λεπτά διαπίστωσε ότι είχε γίνει μεταφορά του χρηματικού ποσού των 4.911 ευρώ από τον λογαριασμό του σε άλλο λογαριασμό ημεδαπής στην ίδια τράπεζα.

Πηγή: newsbeast.gr