Τρόμος στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή του δήμου Νεάπολης – Συκεών και Πυλαίας – Χορτιάτη, καθώς εντοπίστηκε μια αρκούδα να κάνει… βόλτες. Συγκεκριμένα, κάτοικοι ανέφεραν ότι είδαν την αρκούδα στις Συκιές, στην Πολίχνη, στο Ρετζίκι, στο Φίλυρο, στον Χορτιάτη και στο Πανόραμα. Πλέον και σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, η αρκούδα έχει… μετακομίσει -μάλλον προσωρινά- στο βορειοδυτικό κομμάτι της Θεσσαλονίκης, αφού πλέον υπάρχουν αναφορές ότι εθεάθη στα Λαγυνά, αλλά και το Δερβένι!

Το θηλαστικό φαίνεται ότι έχει εγκλωβιστεί πλέον σε μέρη τα οποία περιβάλλουν τον αστικό ιστό, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης αλλά και ανθρώπων του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη που προσπαθούν να το εντοπίσουν, σε συνεννόηση πάντοτε με τους ειδικότερους επί του θέματος, δηλαδή τους ανθρώπους της περιβαλλοντικής μη κυβερνητικής οργάνωσης «Αρκτούρος».

Όπως μάλιστα είπε πρόσφατα στο GRTimes o εκπρόσωπος επικοινωνίας του «Αρκτούρου», Παναγιώτης Στεφάνου, είναι ιδιαίτερα πιθανό το σενάριο η αρκούδα που… βολτάρει στη Θεσσαλονίκη να είναι εκείνη που ταξίδεψε πρόσφατα από τη Θεσσαλονίκη στη Χαλκιδική, καθώς όπως λέει δεν υπάρχουν ακόμη δύο ταυτόχρονες μαρτυρίες για θέαση αρκούδας σε σημεία της Θεσσαλονίκης.

Πάντως, με αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα, η Συντονιστική Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων που συνεδρίασε στη Θεσσαλονίκη, έδωσε στη δημοσιότητα συμβουλές σε κυνηγούς, μελισσοτρόφους, κτηνοτρόφους και πολίτες που κινούνται και δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο και ιδιαίτερα στις παρυφές δασών, για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν σε περίπτωση συνάντησης με αρκούδα.

Ωστόσο σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί παρακολουθούν τις κινήσεις του μεγαλόσωμου ζώου και προσπαθούν να το αιχμαλωτίσουν προσωρινά προκειμένου να το απελευθερώσουν και πάλι σε οικείο για εκείνο περιβάλλον.