Στα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί λόγω κορονοϊού φαίνεται να προσαρμόζεται το Teatro Colon.

Συγκεκριμένα, το αξιοθέατο του Μπουένος Άιρες και μία από τις σπουδαίες όπερες παγκοσμίως, προσάρμοσε τα εργαστήριά του στο υπόγειο για την κατασκευή μασκών, που θα παρέχονται στους εργαζομένους στον τομέα υγείας της Αργεντινής που δοκιμάζονται το τελευταίο διάστημα λόγω του Covid-19.

«Αυτό είναι ένα εργοστάσιο ονείρων. Το Colon έχει αυτό το πλεονέκτημα ότι όλα όσα βλέπετε στη σκηνή, όταν ανοίγει η αυλαία, είναι φτιαγμένα ακριβώς εδώ», δήλωσε ο θεατρικός σκηνοθέτης Ενρίκε Μπορτολίνι.

Αξιοθέατο του Μπουένος Άιρες και μία από τις σπουδαίες όπερες του κόσμου, το Teatro Colon προσάρμοσε τα τεράστια υπόγεια εργαστήρια του για να κατασκευάζει προστατευτικές μάσκες προσώπου, με παραγωγή 1.500 την εβδομάδα.

Περισσότεροι από 50 εθελοντές, που υπό κανονικές συνθήκες εργάζονται για τη δημιουργία σκηνικών, για ράψιμο φούστας μπαλέτου και για χειρισμό ειδικών εφέ, κόβουν και ράβουν υφάσματα για να φτιάξουν μάσκες προσώπου, με σφραγίδα το λογότυπο του θεάτρου, με την παραγωγή να φτάνει στις 1.500 μάσκες την εβδομάδα.

«Νιώθω την ίδια χαρά που έχω όταν φτιάχνω κοστούμια. Για μένα, είναι η ίδια υπερηφάνεια και το κάνω με την ίδια χαρά», είπε η Στέλα Μαρί Λόπες, η επικεφαλής μοδίστρα του Colon.

Όλες οι παραστάσεις και οι περιοδείες του θεάτρου έχουν ακυρωθεί. Οι περισσότεροι δημόσιοι χώροι έχουν κλείσει από τις 20 Μαρτίου στην Αργεντινή, όπου έχουν καταγραφεί πάνω από 3.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού και 167 θάνατοι.

Πηγή: newsbeast.gr