Η περιοχή Ναβίλι στο Μιλάνο είναι παραδοσιακά τόπος συνάντησης νέων για φαγητό και ποτό. Και ενώ μέχρι στιγμής ο Τζουζέπε Κόντε κρατάει κλειστά τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης (επιτρέπεται μονο το delivery) οι νέοι βρίσκουν τρόπους να ξεσκάσουν μετά την καραντίνα.

Το τελευταίο 24ωρο, όμως, φωτογράφοι και οπερατέρ συνέλαβαν με τον φακό τους νέους να κάθονται στα πεζούλια στο Ναβίλι χωρίς να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας, να πίνουν μαζί μπίρα ή να μιλούν σε παρέες, χωρίς να έχουν μάσκα.

Σε πολλά τους σχόλια στο διαδίκτυο ιταλοί πολίτες τονίζουν ότι με τον τρόπο αυτό, το Μιλάνο κινδυνεύει να μην βγει από τον εφιάλτη της πανδημίας και να ξαναζήσει δραματικές στιγμές.

Παράλληλα, η νομαρχία του Μπολτσάνο, στην βόρεια περιφέρεια ‘Ανω Αδίγη (η οποία βρίσκεται στα σύνορα με την Αυστρία) αποφάσισε να κάνει χρήση της ευρείας αυτονομίας που διαθέτει για να επισπεύσει την επαναλειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων.

Αύριο θα δώσει πράσινο φως στη λιανική πώληση, ενώ από την Δευτέρα θα ξαναλειτουργήσουν κανονικά τα καφέ, τα εστιατόρια, τα κομμωτήρια, αλλά και μουσεία και βιβλιοθήκες. Από τις 25 Μαίου, βάσει του χρονοδιαγράμματος αυτού, αναμένεται να ανοίξουν τα ξενοδοχεία της περιοχής του Μπολτσάνο.

Και άλλες περιφέρειες της Ιταλίας, όπως εκείνες του Βένετο και του Φριούλι, δηλώνουν «έτοιμες να ξανασηκώσουν ρολά» και ζητούν από την κυβέρνηση της Ρώμης να καταστήσει δυνατή την άμεση επαναλειτουργία ολόκληρου του εμπορικού και βιομηχανικού τομέα τους.

Πηγή: newsbeast.gr