Αποσύρθηκαν από δημοπρασία στο Ηνωμένο Βασίλειο δύο επιστολές -που υποτίθεται ότι ήταν γραμμένες από τον Κάρολο Ντίκενς τη δεκαετία του 1850- καθώς ο ακαδημαϊκός Λίον Λίτβακ τις χαρακτήρισε πλαστές.

«Ο γραφικός χαρακτήρας είναι λάθος. Η υπογραφή είναι πάντα το ζητούμενο. Έχω επιστολές από την ίδια περίοδο που θα επιβεβαιώσουν ότι πρόκειται για πλαστές» είπε στον Guardian ο ειδικός αναλυτής των επιστολών και των χειρογράφων του Ντίκενς. Εξέφρασε μάλιστα τη την έκπληξή του για το γεγονός ότι οι δύο επιστολές θα πωλούνταν για 800 λίρες. «Μια επιστολή προς τη νεαρή ερωμένη του Ντίκενς θα έπρεπε να αποφέρει πολύ περισσότερα» ανέφερε.

Οι επιστολές με ημερομηνίες 29 Μαρτίου 1855 και 13 Νοεμβρίου 1858 απευθύνονταν στην αγαπημένη του Κάρολου Ντίκενςκατά τα νεανικά του χρόνια, Μαρία Μπέντνελ και στον σύζυγό της, Χένρι Λούις Γουίντερ.

Ο Λίτβακ, αναπληρωτής καθηγητής βικτωριανών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κουίνς του Μπέλφαστ, έχει επιμεληθεί εκθέσεις του Ντίκενς σε μεγάλα ιδρύματα και οι οίκοι δημοπρασιών τον συμβουλεύονται για την αυθεντικότητα των χειρογράφων που τους αποστέλλονται.

Πηγή: newsbeast.gr