Αρνητικά απάντησε, κάνοντας μάλιστα λόγο για υποβάθμιση του ποδοσφαίρου, η ολλανδική ομοσπονδία (KNVB) στην πρόταση να κριθεί το κύπελλο της χώρας στα πέναλτι.

Η ομοσπονδία της χώρας διέκοψε το πρωτάθλημα, όπως μετέδωσε το Αθλητικό Πρακτορείο, ωστόσο η Ουτρέχτη αντιδρά και προσπαθεί μέσω δικαστηρίων να κερδίσει το δικαίωμα να παίξει τον τελικό του κυπέλλου στο οποίο είχε προκριθεί μαζί με τη Φέγενορντ.

Μέσω αυτού του αγώνα θα πάλευε για την έξοδό της στην Ευρώπη, καθώς με τη διακοπή του πρωταθλήματος έμεινε στην έκτη θέση, τρεις βαθμούς πίσω από την πέμπτη Βίλεμ με την οποία θα ισοβαθμούσε σε περίπτωση νίκης στο ματς που χρωστούσε.

Θα υπερτερούσε μάλιστα και θα κέρδιζε έτσι το τελευταίο εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. «Υπάρχει μια λύση, να παιχτεί ο τελικός του κυπέλλου απευθείας στα πέναλτι.

Αν υπάρχει μια κατάσταση στην οποία θα δούμε τις απαιτούμενες αποστάσεις, αυτή είναι η διαδικασία των πέναλτι», δήλωσε ο δικηγόρος Μπένζι Λουνστάιν, αλλά η ομοσπονδία, μέσω διαρροών, απέρριψε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, θεωρώντας πως αποτελεί υποβάθμιση του θεσμού του κυπέλλου, αλλά και γενικότερα του αθλήματος.

Πηγή: newsbeast.gr