Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον μπορεί να αντεπεξέλθει σε οτιδήποτε απαιτηθεί προκειμένου να συντονίσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης στην κρίση του νέου κορονοϊού, παρά το γεγονός ότι διαγνώστηκε θετικός στον ιό την περασμένη εβδομάδα, διαβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του.

«Μπορεί και κάνει όλα όσα απαιτούνται να γίνουν ώστε να ηγηθεί των προσπαθειών κατά του κορονοϊού» τόνισε ο εκπρόσωπός του.

«Το πρωθυπουργικό γραφείο και η κυβέρνηση, (εμείς) εφαρμόζουμε εναλλακτικά σχέδια προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε το έργο μας κατά τη διάρκεια αυτής της επιδημίας και ότι έχουμε στη διάθεσή μας κάθε δυνατότητα που χρειαζόμαστε για να ηγηθούμε των εθνικών προσπαθειών» εξήγησε ο εκπρόσωπος τύπου.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Βρετανό αξιωματούχο, Βρετανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι βρίσκονται σε ανεπίσημες συνομιλίες σχετικά με τη μελλοντική σχέση Λονδίνου-ΕΕ.

«Η μεταβατική περίοδος λήγει την 31η Δεκεμβρίου του 2020, αυτό έχει κατοχυρωθεί στη βρετανική νομοθεσία» είπε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος τύπου του Μπόρις Τζόνσον.

«Σε σχέση με τη μελλοντική σχέση… έχουμε ανταλλάξει νομικά κείμενα και αποτελούν αντικείμενο ανεπίσημων συνομιλιών μεταξύ ημών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής… Αναμένω πως αυτού του είδους οι συζητήσεις θα διεξαχθούν αυτήν την εβδομάδα».

«Η δομή των διαπραγματεύσεων άλλαξε αντικατοπτρίζοντας την υφιστάμενη κατάσταση σε σχέση με τον κορονοϊό, επομένως θα υπάρξουν επιπλέον συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν πέραν του αριθμού των συνομιλιών που σκοπεύαμε αρχικά» κατέληξε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: newsbeast.gr