Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης δίνει σήμερα ο 27χρονος από τη Συρία ο οποίος φέρεται να έχει ομολογήσει ότι είναι μέλος του ISIS.

Ο νεαρός, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα όπου διέμενε με την γυναίκα του και τα πέντε παιδιά τους, είναι αντιμέτωπος με τα κακουργήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία από δόλο ως τρομοκρατική πράξη.

Η αντίστροφη μέτρηση για την σύλληψη του 27χρονου άρχισε μετά από επεισόδιο με άλλους αλλοδαπούς στον Ελαιώνα. Στους αστυνομικούς φέρεται να παραδέχτηκε ότι είναι ο άνδρας που έχει καταγραφεί σε βίντεο να συμμετέχει σε ομαδική δολοφονία ομήρων από μαχητές του ισλαμικού κράτους το 2014. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ισχυρίστηκε πως αποχώρησε από τις τάξεις του ISIS το 2018, οπότε και ταξίδεψε στην Ελλάδα μαζί με την οικογένεια του για να υποβάλει αίτημα ασύλου ως διωκόμενος από τη Συρία.

Οι αρμόδιες αρχές, πάντως, συνεχίζουν τις έρευνες καθώς έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τους τα κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που εντοπίστηκαν στον οικίσκο της ανοιχτής δομής φιλοξενίας όπου διέμενε ο κατηγορούμενος.

Μετά την απολογία του 27χρονου ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την προφυλάκιση του ή όχι ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ.6 του νέου Ποινικού Κώδικα, οι ελληνικές δικαστικές αρχές μπορούν να δικάσουν τρομοκρατικές πράξεις που έχουν τελεστεί στην αλλοδαπή.

(φωτογραφία αρχείου)

Πηγή: newsbeast.gr